Flori de grădină pitice

1 61880 original jpg jpeg

Poate că sunt mici, dar petalele viu colorate îţi vor transforma grădina într-o adevărată oază de verdeaţă. Iată cum îngrijeşti şi care sunt cele mai spectaculoase flori de grădină pitice.

Flori de grădină pitice. Panseluţele

Sunt întâlnite într-o varietate de culori,fiind o încântare pentru privire. Înfloresc de regulă primăvara şi preferă zonele cu cât mai mult soare,aşadar nu este indicat să le plantezi la umbra copacilor. Este indicat să pui seminţele de flori în pământ încă de toamna,dacă vrei să te bucuri de ele primăvara. Pentru o grădină cât mai frumoasă amestecă seminţe de la flori de culori diferite şi astfel patul de flori va fi inedit.

Flori de grădină pitice. Năstureii

Se pare că urecheaţii preferă să ocolească aceste flori,aşadar este indicat să le plantezi în preajma altor flori mai preţioase. Năstureii pot fi de culori diverse,iar planta măsoară în jur de 20-30 de cm. Sunt de două tipuri,năstureii agăţători,cei care fornează în timp perdele uimitoare de flori şi cei care pot fi plantaţi pe marginea Flori de grădină pitice. bordurii,în straturi.

Flori de grădină pitice. Petuniile

Pentru a fi cât mai bogate,este bine să le plantez la soare deoarece au nevoie de lumină. Pentru a te bucura de flori viu colorateîn luna mai este recomandat să le pui în pământ din luna februarie. Au nevoie de umiditate,dar nu în exces,aşadar udă-le cam o dată la 2 zile. În zilele caniculare le poţi stropi seara pe flori şi pe frunze cu apă,pentru a le înviora.

Flori de grădină pitice. Garofiţele

Au un parfum îmbătător care te va îndemna să petreci cât mai mult timp în grădină. Încep să-şi deschidă petalele din luna aprilie şi stau înflorite până în toamnă. Nu le place umiditatea în exces,aşadar ai grijă să le plantezi într-un pământ care se drenează cu uşurinţă. Seminţele răsad în aproximativ 10 zile după ce le-ai plantat,aşadar te vei bucura cam într-o lună de minunatele flori.

Flori de grădină pitice. Gălbenelele

Pe lângă faptul că sunt plante cu incredibile proprietăţi medicinale,gălbenelele îţi înfrumuseţează grădina. Nu sunt deloc pretenţioase şi pot fi plantate în orice fel de pământ. Nu trebuie să ai grijă să le uzi prea des, ci doar regulat,deoarece sunt flori sălbatice,care se adaptează uşor la orice mediu.