Flori în vază să reziste mai mult? Iată 12 trucuri puţin ştiute
Flori în vază să reziste mai mult? Florile din vază ne înfrumuseţează casele şi ne bucură sufletele. Dar, de cele mai multe ori, se trec mult prea repede şi atunci devin un peisaj dezolant. Din fericire, există câteva trucuri ştiute de femeile de pe vremuri legate de cum faci florile din vază să ţină mai mult. Aşadar, iată 12 trucuri mai puţin ştiute.
Florile din vază ne înfrumuseţează casele şi ne bucură sufletele. Dar,de cele mai multe ori,se trec mult prea repede şi atunci devin un peisaj dezolant. Din fericire,există câteva trucuri ştiute de femeile de pe vremuri legate de cum faci florile din vază să ţină mai mult. Aşadar,iată 12 trucuri mai puţin ştiute.
Dacă vrei flori care să ţină mai mult în vază,pune o monedă de aramă,aceasta îndepărtează bacteriile de putregai,iar florile rezistă mai mult. De asemenea,apa la flori trebuie schimbată zilnic,adăugându-se în ea o lingură de apă oxigenată. Atenţie,apa din vază trebuie să ocupe doar 1/3 din lungimea tulpinilor.
Flori în vază să reziste mai mult – mare grijă la frunzele şi apa din vază
Frunzele care ajung în apă se îndepărtează neapărat,iar tijele florilor se taie 2 cm la 2-3 zile. Tijele nu se taie niciodată cu foarfeca,ci doar cu cuţitul,ţinând florile sub jetul de apă. Astfel,se împiedică intrarea aerului în tije şi nu se împiedică circuitul apei prin tulpină.
Durata vieţii florilor din vază se dublează dacă în loc de apă de la robinet,la puneţi în apă minerală. Iar ca să arate proaspete pe toată perioada,se înfig tulpinile de floare într-un cartof curăţat şi lăsat pe fundul vazei. Amidonul este absorbit de plante şi ajută la prelungirea vitalităţii lor.
Un alt truc pentru a înfrumuseţa casa cu flori cât mai mult timp este să cumpăraţi flori galbene,acestea rezistă mai mult decât celelalte flori. De aceea,este de preferat să le faceţi cadou mai des. În plus,în vază se poate pune un cărbune de lemn sau o ramură de iederă pentru orice tip de floare pentru a îi prelungi viaţa. Zahăr se pune doar în cazul trandafirilor,macilor şi crizantemelor.
Flori în vază să reziste – îngrijirea florilor din vază în funcţie de specie
Fiecare floare trebuie îngrijită în felul ei. Astfel,dacă îţi plac garoafele,trebuie să ştii că acestea rezistă mai mult dacă se taie tulpinile între noduri,ci nu direct pe ele.
Buchetele superbe de liliac,care de regulă nu trăiesc prea mult,rezistă mai bine dacă înainte de a le pune în vază se înlătură coaja de pe tulpină cca 5 cm şi se ţin 5 minute în apă fierbinte.
Flori în vază să reziste - Crizantemele,tufănelele,macii şi floarea-soarelui de grădină rezistă mult mai mult în vază dacă se procedează în felul următor:se ţine capătul tăiat preţ de câteva secunde peste flacăra unei lumânări sau a unui chibrit. După aceea,se aşază frumos în vază fiecare fir.
Dacă în apa din vaza cu frezii se pune un cub de zahăr,mugurii acestor flori minunate vor înflori până la ultimul. Iar violetele se ofilesc mult mai greu,dacă înainte se scufundă cu tot cu flori în apă rece. Apoi,pe toată perioada cât sunt în vază trebuie pulverizate cu apă rece.
Pentru a dura cât mai mult în vază,florile cu tulpina tare,precum trandafirii sau liliacul,trebuie supuse unui tratament special pentru a absorbi apa mai bine:tulpinile se zdrobesc cu un cuţit sau se taie în patru.
Narcisele,lalelele şi zambilele rezistă mai mult timp în vază,dacă înainte de a fi puse se înţeapă tulpinile cu un ac. Aşa vor absorbi mai uşor umezeala şi vor rămâne mai proaspete. În plus,o lingură de amidon adăugată în apă le face să reziste şi mai mult.
Flori în vază să reziste – ce să eviţi şi cum să ai casa plină de miresme naturale
Pentru cine vrea o vază cu diverse flori,să se ferească să amestece narcisele cu alte flori. Tulpinile narciselor conţin o substanţă otrăvitoare ce ofileşte restul florilor din vază. Pentru a deveni inofensive,narcisele se lasă 24 de ore în apă rece.
Un truc pentru primăvară,pentru a umple casa de miresme şi flori colorate. Se taie câteva ramuri mici de cireşi,castani sau caişi şi se pun în vase cu apă într-o cameră bine încălzită. Zilnic se adaugă apă proaspătă,iar săptămânal se taie foarte puţin din tulpină. Aşa vei aduce primăvara în casa când acestea vor începe să înflorească.
Citeşte şi: Cele mai neobişnuite flori pentru grădina ta