Florile care iubesc să fie sădite toamna

1 67844 original jpg jpeg

O vorbă din bătrâni spune că omul înţelept îşi face sanie vara şi căruţă iarna. Plecând de la acesată povaţă a străbunilor noştri, putem să ne apucăm de plantat încă din această toamnă florile care dorim ca la primăvară să ne coloreze frumos grădinile.

Iată câteva dintre acelea care iubesc să se hrănească din apele topite ale zăpezilor şi nişte sfaturi despre cum trebuie să fie plantate.

Mai întâi trebuie să scoatem din pământ bulbii florilor pe care le avem deja plantate de anul trecut sau dacă nu,să cumpărăm alţii.  

Apoi,înainte de a le sădi,alegem atent bulbii cei mai mari,netezi, care nu au părţi moi sau mucegai. Mare atenţie,bulbii pe care-i plantăm nu trebuie să fie încolţiţi.

Pentru a fi siguri că trec cu bine iarna,este bine să acoperim  plantele noastre cu ceva înainte să vină gerul:cu frunze,crenguţe uscate,paie sau altceva care să le protejeze.

De regulă sfârşitul lui septembrie este perioada potrivită pentru plantare,dar dacă toamna se anunţă a fi una îndelungată şi călduroasă este mai bine să mai amânăm până când începe să se mai răcească.

Deşi crinilor le place „compania”,este bine să aibă suficient spaţiu între ele cât să se dezvolte normal,de aceea este indicat ca bulbii să fie plantaţi de la 25 până la 40 cm distanţă unul de altul,iar ca adâncime la cca. 20 cm.