Folosirea ghimbirului în bucătărie. Utilizări mai puţin cunoscute

1 69484 original jpg jpeg

Ghimbirul este renumit pentru beneficiile si proprietatile lui, dar multi nu stiu cum sa-l foloseasca in bucatarie. In acest articol vom vorbi, asadar, despre folosirea ghimbirului în bucătărie. Utilizări mai puţin cunoscute

Ghimbirul,rădăcina noduroasă cu miros înţepător,este unul dintre cele mai cunoscute şi răspândite leacuri din bucătăria noastră. Rudă cu turmenicul şi cardamomul,ghimbirul este folosit ca leac şi mirodenie de peste 5000 de ani.

Este renumit pentru capacitatea lui de a ameliora greţurile,vărsăturile,starea matinală de sarcină şi alte probleme digestive. În ultimii ani,s-a descoperit că ghimbirul are şi alte proprietăţi decât de liniştire digestivă.

Adăugat în mâncare sau făcut pur şi simplu în ceai,ghimbirul ajută în problemele de stomac,în răceli când apar frisoanele,pentru scăderea colesterolului şi multe altele.

Folosirea ghimbirului în bucătărie – ghimbirul în salate pentru îndepărtarea migrenelor

Cercetătorii danezi au arătat că 1/3 linguriţă de ghimbir proaspăt sau pudră reduce migrena,atunci când este consumat înainte de apariţia durerii de cap. Aşadar,dacă ai probleme cu migrenele,consumă cu încredere în salate proaspete sau salate de crudităţi această rădăcină miraculoasă.

Pentru ameliorarea simptomelor de răceli sau chiar scăderea colesterolului,nu ezita să bei un ceai de ghimbir. Este aromat şi starea de bine apare aproape imediat după ce este băut. De altfel,ceaiul de ghimbir izgoneşte durerile menstruale şi împiedică formarea cheagurilor.

Fripturile care au ca mirodenie şi ghimbir ajută la o mai bună digestie şi dă cărnii un gust unic. Mai mult,frăgezeşte carnea şi îi păstrează aroma. Aşa că atunci când prepari un sos în care să marinezi carnea pentru friptură,nu uita să pui şi ghimbir.

O utilizare mai puţin cunoscută a ghimbirului este pentru aromatizarea cafelei. Ruda ei apropiată,cardamomul,este mai des folosit în cafea,dar aroma ghimbirului este foarte plăcută şi dă o stare de linişte. În plus,balonările şi durerile de stomac dispar fără urme după o cană de cafea cu ghimbir.

Folosirea ghimbirului în bucătărie – supa de ghimbir preferată de filipinezi

Medicamentele precum aspirina şi ibuprofenul pot ameliora durerile artritice,dar de ce să nu foloseşti o alternativă naturală şi caldă – supa de ghimbir. Ghimbirul conţine gingerol,un compus care blochează acţiunea prostaglandinelor,substanţe chimice ce se aseamănă cu hormonii şi duc la dezvoltarea inflamaţiilor. Supa de ghimbir se face cu ulei vegetal,usturoi,ceapă,spanac,carne de pui,sare şi piper.

Foloseşte ghimbir alături de scorţişoară şi cuişoare pentru biscuiţii de casă cu cereale. Sunt foarte buni,au o aromă extrem de plăcută şi  sunt foarte sănătoşi. Un alt desert cu ghimbir este salata de fructe la care se adaugă puţină pudră,o să fie o salată excelentă. De asemenea,sucurile naturale făcute în casă sunt mult mai aromate şi plăcute cu un praf de ghimbir.