FOTO Cele mai scumpe rase canine din lume. Din ce motive atrag iubitorii de câini?

3 jf brou 915ujqaxtrk unsplash jpg jpeg

Pentru stăpânii lor, câinii sunt unele dintre cele mai de preţ lucruri din viaţă. Îi iubesc cu toată inima şi-i tratează cu iubire şi afect. Totuşi, cât de departe ar fi dispuşi aceştia să plătească pentru companionii lor?

Există aproximativ 400 de rase de câini în lume, dar şi o elită canină care merită o avere. Pentru că unele rase au trezit adevărate pasiuni, multe dintre acestea costă la fel de mult ca o maşină. În cele ce urmează, găseşti o listă cu cei mai scumpi câini din lume, preţurile exorbitante pe care le au căţeluşii, detalii fascinante despre creşterea şi întreţinerea lor şi un scurt istoric al acestor rase, inclusiv modul în care au ajuns să fie domesticite.

Ogarul afgan

Rasa provine din munţii Afganistanului şi este considerată pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai frumoşi câini datorită aspectului său. Ogarul afgan chiar necesită periaj zilnic al blanei, deoarece este lungă şi mătăsoasă şi se încurcă foarte uşor.

Trăieşte în medie 10-14 ani, iar menţinerea lor într-o stare bune de sănătate ar putea să coste foarte mult pe stăpâni. Este predispus la cataractă şi hipotiroidism, care pot costa până la 3.000 de dolari, ceea ce duce la creşterea preţului unui pui.

Rottweiler

Ar putea surprinde prezenţa Rottweilerului pe lista celor mai scumpi câini, deoarece este, în general, o rasă obişnuită. Deşi nu este scump la cumpărare, ajunge să coste foarte mult din cauza facturilor la veterinar. Este un câine care poate avea multe probleme de sănătate.

Rasa este predispusă la aproape orice boală sau afecţiune canină. Poate avea în special probleme de şoldurile şi articulaţiile, motiv pentru care cererile de asigurare pentru ei, ca animale de companie, sunt cele mai mari dintre oricare altă rasă.

Durata de viaţă a unui Rottweiler este semnificativ mai mică decât a celorlalţi câini, de aproximativ 8-10 ani. Cu toate acestea, este considerat un animal de companie excelente datorită loialităţii faţă de stăpân pe care-l ascultă cu sfinţenie.

Chow Chow aspru

Originar din nordul Chinei, Chow Chow este una dintre cele mai vechi şi mai rare rase din lume. Câinele în sine este scump, dar costurile de îngrijire nu sunt foarte mari.

Are nevoie să facă mişcare în mod regulat, mai precis de 4 sau mai multe plimbări pe zi. Este un câine încăpăţânat, ceea ce poate crea probleme în perioada de dresare şi poate împiedica stăpânul să aibă o relaţie bună cu puiul.

Problemele de sănătate care pot apărea la această rasă includ entropia pleoapelor, displazia şoldului şi cotului, alergiile şi afecţiunile tiroidiene. Speranţa de viaţă este situată în jurul intervalului 8-12 ani, dar poate trăi mai mult, dacă este bine îngrijit.

Câinele Leu Mic

A devenit popular printre europeni acum mai bine de 500 de ani. Esre originar din Franţa şi, în jurul anului 1973, a fost unul dintre cei mai rari câini din lume, când rămăseseră numai 65 de exemplare. În prezent, există 300 de câini înregistraţi în fiecare an la nivel mondial. Câinele Leu Mic este şi unul dintre cei mai activi şi jucăuşi câini, ceea ce îi face perfecţi pentru familiile cu copii.

Are nevoie de atenţie din partea stăpânilor şi este nemulţumit atunci când rămâne singur perioade lungi de timp. Trăieşte în medie 13-15 ani şi este surprinzător de rezistent la îmbolnăviri, deci stăpânii nu cheltuie foarte mult cu îngrijirea lor.

Samoyed

Originar din Siberia, este cel mai scump câine din lume. Această rasă rară este cunoscută pentru afecţiune şi dorinţa de a-i face pe plac stăpânului.

Este energic şi are puterea de a călători kilometri întregi, aşa că stăpânii trebuie doar să se asigure că i-au pus lesă. Este un câine sociabil, dar şi răutăcios, dacă nu i se oferă atenţie, ceea ce îi face potriviţi pentru familiile cu copii. Adună facturile veterinare ale stăpânilor mai mult decât alţi câini. Este predispus la probleme de sănătate costisitoare, cum ar fi distrofia corneei, afecţiunile autoimune sar tulburările cardiace.

FOTO: ShutterstockRecente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg