FOTO Plante care îţi parfumează casa. Printre ele, florile cu miros de ciocolată şi de ghimbir

1 flori de apartament jpg jpeg

Cine nu îşi doreşte să aibă mereu o casă parfumată? Să te bucuri de un miros îmbietor, fără să foloseşti odorizante de cameră, pare un lucru imposibil, însă cu ajutorul acestor plante de interior poţi reuşi.

De la florile mici şi colorate, la cele înalte cu frunze verzi, plantele de apartament te ajută să îţi transformi casa într-un cămin primitor, în care îţi doreşti mereu să te întorci. Pe lângă aspectul lor, unele plante de interior te atrag cu mirosul îmbietor, mai ceva ca într-o grădină botanică.

Gardenia parfumează casa

Are un parfum asemănător iasomiei şi un loc binemeritat în inimile multor grădinari. Gardenia are nevoie de un loc luminos, dar ferit de soarele puternic. Planta preferă umiditatea, însă fără a se exagera cu apa, care trebuie să fie la temperatura camerei.

Oregano cubanez cu aromă de mentă

stanga
dreapta
6 gardenia jpg jpeg
4 oregano cubanez jpg jpeg
5 geranium jpg jpeg
3 iasomie jpg jpeg
2 hoya carnosa jpg jpeg

Cu un parfum îmbietor de mentă, oregano cubanez creşte cel mai bine lângă o fereastă însorită, mai ales dacă planta este udată o dată pe săptămână. Planta este cunoscută şi sub numele de „mentă mexicană‟, petalele sunt catifelate, iar unii oameni o folosesc şi în bucătărie (oregano cubanez poate fi uscat sau congelat pentru gătit).

Geranium miroase a lămâie

Geranium sau „muşcata englezească‟ are florile formate din cinci petale, de diverse culori. Această plantă poate să aibă miros diferit. În funcţie de culoarea sa, muşcatele pot mirosi a lămâie, a ciocolată sau a ghimbir. Totodată, planta are nevoie de multă lumină solară şi de sol umed pentru a fi în formă.

Iasomia, parfum dulce în toată camera

Pe lângă florile sale frumoase, care seamănă cu stelele, această plantă are un miros dulce, mai ales pe timp de noapte. Iasomia creşte mai repede când este expusă la lumina soarelui şi este bine să fie ţinută lângă fereastră, orientată spre sud.

Hoya, floarea cu miros de ciocolată şi caramel

Numită şi „planta de ceară‟ sau „floarea de porţelan‟, hoya are un miros îmbietor şi dulce. Mulţi oameni consideră că Hoya Carnosa miroase a ciocolată, a vanilie sau a caramel. Planta nu este greu de îngrijit şi chiar potrivită pentru persoane fără experienţă. Dacă vei cumpăra această floare, trebuie să te asiguri că pământul ei va fi mereu umed şi că va fi ferită de lumina directă a soarelui.

Sursă foto: Shutterstock