Fructul care scade riscul de diabet de tip II

1 81986 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că au un gust delicios, căpşunile sunt bogate în vitamine (C şi K) şi minerale (magneziu, mangan, potasiu). Totodată, au un indice caloric scăzut, conţin o cantitate importantă de fibre şi au foarte multe beneficii asupra sănătăţii, şi anume:

Îmbunătăţesc funcţia inimii

Căpşunile au un nivel ridicat de antioxidanţi care scad riscul de afecţiuni cardiovasculare prin inhibarea formării colesterolului rău (LDL). Totodată, relaxează vasele de sânge, îmbunătăţind fluxul sagvin şi prevenind agravarea problemelor de sănătate existente. În plus, fibrele, vitamina C şi acidul folic din căpşuni reduc efectiv colesterolul în artere şi vasele de sânge.

Previn afecţiunile cardiovasculare

Datorită acidului salicilic prezent în fructe, căpşunile reduc riscul de hiperpigmentare, acnee şi uscarea pielii. Pentru o mască de faţă pentru ten strălucitor, zdrobeşte 4-5 căpşuni şi amestecă-le cu o lingură de miere. Aplică pasta obţinută pe faţă, las-o să acţioneze până se usucă şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Încetinesc procesul de îmbătrânire

Vitamina C prezentă în căpşuni stimulează producţia de colagen, tonifică pielea şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Mai mult, un studiu recent a arătat că extractul de căpşuni este bogat în antociani, antioxidanţi care protejează tegumentul de radiaţiile ultraviolete.

Combat constipaţia

Datorită conţinutului ridicat de fibre, căpşunile ajută la stimularea digestiei şi combaterea constipaţiei. De asemenea, previne diverticulita, o inflamaţie a tractului digestiv, care poate provoca febră şi greaţă.

Previn diabetul de tip II

Studiile recente arată că consumul de căpşuni, care au un indice glicemic scăzut, pot reduce riscul de apariţie a diabetului de tip II. Mai mul, persoanele care suferă deja de diabet pot mânca căpşuni fără să se teamă că o să crească valorile glicemiei.

Întăresc imunitatea

Vitamina C întăreşte imunitatea şi previne problemele de sănătate care pot să apară din cauza infecţiilor virale şi bacteriene. O singură porţie oferă organismului 150% din necesarul zilnic de vitamina C.

Îmbunătăţesc funcţia creierului

Căpşunile sunt bogate în iod, vitamina C şi substanţe fitochimice, care contribuie la menţinerea funcţionării corecte a sistemului nervos. Potasiul, în căpşuni, a fost, de asemenea, legat de o îmbunătăţire a funcţiei cognitive prin creşterea fluxului sanguin către creier. Mai mult, o cercetare privind femeile în vârstă a arătat că un consum mai mare de afine şi căpşuni, bogate în antociani şi alte flavonoide, este legat de o scădere a declinului cognitiv.



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg