Fructul care scade riscul de diabet de tip II

1 81986 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că au un gust delicios, căpşunile sunt bogate în vitamine (C şi K) şi minerale (magneziu, mangan, potasiu). Totodată, au un indice caloric scăzut, conţin o cantitate importantă de fibre şi au foarte multe beneficii asupra sănătăţii, şi anume:

Îmbunătăţesc funcţia inimii

Căpşunile au un nivel ridicat de antioxidanţi care scad riscul de afecţiuni cardiovasculare prin inhibarea formării colesterolului rău (LDL). Totodată, relaxează vasele de sânge, îmbunătăţind fluxul sagvin şi prevenind agravarea problemelor de sănătate existente. În plus, fibrele, vitamina C şi acidul folic din căpşuni reduc efectiv colesterolul în artere şi vasele de sânge.

Previn afecţiunile cardiovasculare

Datorită acidului salicilic prezent în fructe, căpşunile reduc riscul de hiperpigmentare, acnee şi uscarea pielii. Pentru o mască de faţă pentru ten strălucitor, zdrobeşte 4-5 căpşuni şi amestecă-le cu o lingură de miere. Aplică pasta obţinută pe faţă, las-o să acţioneze până se usucă şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Încetinesc procesul de îmbătrânire

Vitamina C prezentă în căpşuni stimulează producţia de colagen, tonifică pielea şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Mai mult, un studiu recent a arătat că extractul de căpşuni este bogat în antociani, antioxidanţi care protejează tegumentul de radiaţiile ultraviolete.

Combat constipaţia

Datorită conţinutului ridicat de fibre, căpşunile ajută la stimularea digestiei şi combaterea constipaţiei. De asemenea, previne diverticulita, o inflamaţie a tractului digestiv, care poate provoca febră şi greaţă.

Previn diabetul de tip II

Studiile recente arată că consumul de căpşuni, care au un indice glicemic scăzut, pot reduce riscul de apariţie a diabetului de tip II. Mai mul, persoanele care suferă deja de diabet pot mânca căpşuni fără să se teamă că o să crească valorile glicemiei.

Întăresc imunitatea

Vitamina C întăreşte imunitatea şi previne problemele de sănătate care pot să apară din cauza infecţiilor virale şi bacteriene. O singură porţie oferă organismului 150% din necesarul zilnic de vitamina C.

Îmbunătăţesc funcţia creierului

Căpşunile sunt bogate în iod, vitamina C şi substanţe fitochimice, care contribuie la menţinerea funcţionării corecte a sistemului nervos. Potasiul, în căpşuni, a fost, de asemenea, legat de o îmbunătăţire a funcţiei cognitive prin creşterea fluxului sanguin către creier. Mai mult, o cercetare privind femeile în vârstă a arătat că un consum mai mare de afine şi căpşuni, bogate în antociani şi alte flavonoide, este legat de o scădere a declinului cognitiv.



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg