Frumuseţe exotică: Spathiphyllum

1 64239 original jpg jpeg

Cea mai cunoscută dintre speciile de spathiphyllum este cea căreia i se mai spune şi „crinul păcii“. Este o plantă decorativă foarte populară datorită frunzelor late, de un verde închis, precum şi mulţumită florilor albe, cu o linie foarte plăcută ochiului.

Deşi este o plantă nepretenţioasă,probleme pot apărea atunci când,de prea multă apă,tulpina şi rădăcina se îmbolnăvesc. Aşadar,menţine solul umed,fără să mustească de apă. Udarea se face săptămânal,când pământul e uscat puţin,dar nu excesiv,fiindcă nici asta nu-i prieşte şi se poate ofili.

Iubeşte lumina

Cei care îşi doresc prin preajmă un spathiphyllum nu vor avea mari probleme dacă vor ţine seama de câteva din nevoile specifice cultivării sale. Spre exemplu,planta preferă spaţiile luminoase,dar se poate adapta şi în zone mai întunecate. Esenţial este să nu fie ţinută direct în soare,fiindcă frunzele se vor arde cu siguranţă. Planta nu are nevoie neapărat de fertilizare. În caz că vrei totuşi să faci asta,va trebui să foloseşti un fertilizant echilibrat şi într-o concentraţie slabă,de circa un sfert din cantitatea recomandată în mod uzual pentru plantele de apartament.

Trucul Click! pentru femei

Pentru a putea păstra frunzele sănătoase ale plantei,acestea trebuie pulverizate din timp în timp cu apă la temperatura camerei,iar dacă temperatura ambientală depăşeşte 24 de grade Celsius,udările sunt necesare o dată la două zile.