Greşeli pe care le facem când ne îngrijim dinţii

1 77154 original jpg jpeg

Dinţii trebuie periaţi cel puţin o dată sau de două ori pe zi. Ştim că periajul dinţilor este calea cea mai bună pentru menţinerea unei bune igiene orale, care începe acasă şi apoi la dentist. În timp ce avem impresia că ştim să ne îngrijim dantura, facem câteva greşeli fără să ne dăm seama.

Periezi dinţii prea agresiv

Când apăsăm periuţa pe dinţi prea tare, perii se îndoaie şi, prin urmare, dinţii nu sunt curăţaţi corect. În plus, periatul agresiv poate provoca leziuni ale gingiilor.

Nu acorzi atenţie alimentelor pe care le mănânci

Ştim că produsele dulci pot provoca carii. Pentru a ne menţine dinţii sănătoşi, trebuie să mâncăm zilnic produse alimentare care sunt sursă bogată de calciu, magneziu, fosfor şi flour. Aceste substanţe nutritive pot fi asimilate de organism din produse lactate, fructe, legume, peşte, cereale etc.

Nu foloseşti dispozitive suplimentare de curăţare a dinţilor

Doar periuţa de dinţi nu poate curăţă dinţii. Prin urmare, este important să curăţi resturile alimentare rămase între dinţui cu aţă dentară. Dacă spaţiile sunt largi, poţi folosi o perie interdentară. De asemenea, foloseşte apa de gură.

Nu îndepărtezi tartrul

Tartrul este produsul întărit al mineralelor din salivă şi alimente şi care se acumulează în placa din jurul dinţilor. Placa dentară poate provoca boala – parodontoză. Aşadar, trebuie îndepărtat.

Mesteci doar într-o parte a gurii

Este cunoscut faptul că mestecatul are proprietăţi de auto-curăţare. Dacă mesteci numai pe o parte a gurii, dinţii se pot îmbolnăvi. Recomandat este ca alimentele să fie mestecate şi în partea dreaptă, şi în partea stângă.