Hamsterul Roborovski, un pitic energic

1 47859 original jpg jpeg

Este cel mai mic dintre hamsteri şi nu-i nevoie să te dai peste cap ca să-l îngrijeşti. Hamsterul Roborovski sau hamsterul pitic rusesc îţi poate înveseli casa şi este un partener de joacă plin de viaţă. Iată cum să ai grijă de el!

Alege-i cu grijă căsuţaÎntrucât este mic,un mascul ajungând până la opt centimetri şi aproximativ 22-28 grame greutate,hamsterul pitic poate să se strecoare cu uşurinţă printre gratii,aşa că ai grijă să-i procuri o cuşcă foarte mică sau care să aibă gratiile foarte dese. În cazul în care ai luat una prea mare,îi poţi înconjura cuşca cu un material din bumbac,care să nu-i permită să se strecoare. O variantă mai bună este să optezi pentru un acvariu acoperit cu plasă de sârmă şi cu ochiuri dese. De asemenea,trebuie să-i faci un aşternut de paie destul de gros,cu rumeguş sau talaş. În cuşcă îi poţi pune o căsuţă de carton şi o rotiţă pe care să alerge şi să se joace liniştit.

Hamsterul Roborovski nu este pretenţios la mâncare. Îl mulţumesc seminţele şi cerealele,la care poţi adăuga mici cantităţi de nuci,de seminţe de floarea-soarelui şi de biscuiţi pentru câini. Nu uita să-i pui şi apă,deoarece este o parte importantă a regimului alimentar. Nu are voie să mănânce citrice,boabe de fasole uscată,mazăre crudă,ceapă,usturoi,cartofi,roşii precum şi carne de porc. Dă-i să mănânce două porţii pe zi,dimineaţa şi seara. Ceea ce îl deosebeşte pe micul tău prieten de alte specii de hamsteri sunt petele albe aflate în locul sprâncenelor şi faptul că este cel mai longeviv dintre hamsteri,adică trăieşte chiar şi patru ani de zile. Noaptea devine activ şi scoate multe sunete,aşa că ai grijă să nu-l ţii în camera în care dormi. Este foarte rapid şi timid,aşa că ai grijă dacă vrei să-l alinţi sau să te joci cu el.

De unde îl cumperi

Găseşti să cumperi acest tip de hamster de la pet-shop-urile din oraş sau chiar de la crescători. Este bine ca animăluţul să aibă cam între trei şi cinci saptamani la cumpărare. Hamsterii de vârste mai mari sunt greu de adaptat în noul mediu de viaţă de la tine de acasă şi cu noii proprietari. Preţul lor variază între 30 şi 70 de lei.