Hrana se alege în funcţie de tipul de animal

1 47113 original jpg jpeg

Şi ei sunt diferiţi, ca şi noi, oamenii. Unii au probleme cu dinţii, altora le cade părul, unii au o viaţă activă, alţii stau mai mult în casă, unii au diabet, alţii suferă de obezitate. Pentru fiecare animale, câine sau pisică, trebuie ales meniul potrivit.

Într-adevăr,în faţa rafturilor pline cu tot felul de bobiţe şi de conserve,te simţi derutat. Te întrebi oare ce i-ar plăcea căţelului şi pisicii? Şi,odată ce descoperi că un anumit sortiment de mâncare e “primit cu bucurie”,îl iei de fiecare dată.

Totuşi,mâncarea de la pet-shop nu e variată doar pentru a satisface şi cele mai pretenţioase gusturi. Ea se adresează diferitelor tipuri de animale. Astfel,dacă animalul stă mai mult prin casă,are nevoie de mai multe fibre,şi mai puţine grăsimi. Dacă are o viaţă activă,îi puteţi da hrană bogată în proteine,cu un conţinut energetic ridicat.

Pentru un pui e nevoie de hrană cu multe proteine şi vitamine,care să-i asigure creşterea,un adult are nevoie de un necesar de energie mai mic.

Mărimea,consistenţa crochetelor,cantitatea,toate acestea trebuie luate în calcul atunci când stabilim meniul unui animal. Aşa cum noi ne uităm pe eticheta alimentelor din supermarket,să vedem ce conţin,la fel trebuie să ne informăm în legătură cu hrana animalelor.

Medicul veterinar vă poate spune,în urma unei consultaţii,de ce tip de hrană are nevoie animalul,iar în faţa raftului de la pet-shop,vânzătorul vă poate ajuta s-o identificaţi.

Trebuie să ştiţi că hrana pentru animale e împărţită în trei categorii:economică,premium şi super premium. Iar preţul diferă în funcţie de ceea ce conţine şi pentru ce este concepută,pentru că,da,un animal poate are diabet,sau insuficienţă renală,sau este convalescent,sau are pietre la rinichi,sau este obez şi castrat de mulţi ani.

Deci,poţi să te uiţi pe etichetă să vezi câte cereale are,câtă carne,câte calorii,câţi “aditivi” şi să alegi. Dacă nu ştii să alegi,poţi întreba. Cu siguranţă cineva va răspunde.

Mâncarea gătită în casă le face rău

Tocmai pentru că la magazin sunt atâtea sortimente din care,cu siguranţă,găseşti ceva potrivit,nu oferi animalului mâncare gătită în casă.

El digeră altfel decât un om,are altfel de enzime,altfel de stomac,altfel de consum energetic,altfel de comportament alimentar decât cel al omului.

În plus,alimentele prăjite,grăsimile,le dau probleme digestive,îi îngraşă şi nu le asigură energia de care au nevoie.