Iată cum poţi schimba aspectul casei

1 71315 original jpg jpeg

Dacă te gândeşti anul acesta să schimbi aspectul casei, află că sunt mai multe moduri de a o face, fără prea mulţi bani. Pictura este una dintre cele mai simple moduri de a da un aspect plăcut, de nou, indiferent dacă alegi o paletă mai îndrăzneaţă sau unele mai subtile.

Creează un buget pentru fiecare cameră în funcţie de priorităţi,apoi alege vopsele potrivite,pentru a evita neconcordanţă între mobilier şi culori. Găseşte factorul de eleganţă al camerei,prin alegerea unor perne confortabile şi elegante.

Vopsirea pereţilor este o alegere

Pictarea casei este una dintre cele ma simple moduri de a da un aspect cu totul nou,indiferent de ce nuanţe alegi. Ai grijă să nu alegi culori care să fie în concordanţă cu decorul. Este un mod inteligent de a adăuga strălucire,dar în acelaşi timp păstrezi lucrurile în cadrul bugetului. Pictează doar un perete,în loc de toate patru,astfel faci economie,dar schimbi şi aspectul camerei.Dacă ai un buget mai mic pentru vopsea,alege să pictezi doar anumite porţiuni din perete,ramele uşii,a ferestrei sau pervazul în diferite culori constrastante care completează decorul.

Afişează obiecte de artă creative

Un triptic,care este un ansamblu de trei panouri pictate sau sculptate unite printr-un conţinut comun,care se completează reciproc,pot creşte şi da un aspect wow camerei de zi. Poţi descărca gratuit picturi,şi apoi le tai în trei bucăţi egale. Astfel,înlocuieşti o operă de artă valoroasă,care este costisitoare.

Alege perne mari

Oferă-i eleganţă camerei prin alegerea unor perne confortabile şi elegante,stratificate,una peste alta. Alege unele de calitate,şi evită dimensiunea standard,şi alege-le pe cele mai mari. Pernele creează un aspect de pluş,şi sunt mereu preferate.

Alege piese unice

Lucrurile mici,cum sunt butoanele de uşi sau cele de sertare pot da casei un aspect nou. Evită să le cumperi pe cele comune,uită-te după cele care sunt unice şi interesante,dar la preţuri accesibile,care dau un aspect elegant şi scump.

Schimbă locul mobilierului

Schimbă patul sau dulapul cu locul unde erau canapeaua sau masa. Scapă de lucrurile pe care nu le mai foloseşti. Aşează două oglinzi mari în spatele canapelei sau în faţa mesei. Aceste modificări pot da un aspect de renovare camerei,schimbându-i şi mirosul. Acestea sunt unele dintre cele mai rapide şi ieftine modalităţi de-a schimba aspectul casei.

Instalează lumini personalizate

Alege candelabre sau lumini care pot da aspect de scump. Cu cât sunt  mai multe lumini în cameră,cu atât este mai plăcut. Lustre,lampadare,lumini statice sau lămpi de masă sunt cele mai benefice atunci când vrei să faci o schimbare,dând o strălucire caldă.

Ia un ochi critic

Dacă vrei să obţii o perspectivă bună şi imparţială depre redecorarea camerei,cere părerea unui prieten care are gust şi un ochi critic. Există momente când avem tendinţa de a trece cu vederea lucrurile mici care par evidente pentru o altă persoană care nu a stat în acelaşi spaţiu cu tine.

Credit foto:www.timesofindia.indiatimes.com