Iată cum să dormi în mai puţin de 60 de secunde

1 71197 original jpg jpeg

Atunci când vrei să adormi, de cele mai multe ori stresul te împiedică. Gândurile îţi inundă mintea, şi nu mai poţi face nimic. Este ca şi cum lucrează împotriva ta, şi astfel, apare insomnia. Dar, atunci când adormi în 60 de secunde, ritmul cardiac este stabilizat, lucru care are efect asupra întregului corp.

Apariţia bruscă a gândurilor negative şi lipsa somnului poate provoca insomnia. Dacă te confrunţi şi cu această problemă,atunci trebuie să înveţi câteva tehnici care te ajută să adormi în mai puţin de 1 minut.

Adormi în mai puţin de 1 minut cu tehnica 4-7-8

Această tehnică a fost inventată de profesorul Andrew Weill,de la Universitatea Harvard,SUA,şi este una destul de simplă.-Respiră pe nas timp de 4 secunde pentru a umple plămâniicu aer;-Ţine aerul timp de 7 secunde;-Apoi,respiră uşor timp de 8 secunde.Repetă aceste mici metode de câteva ori şi vei vedea cât de eficiente sunt. După ce vei începe să respiri normal,nu-ţi vor mai veni în gând toate problemele pe care le ai de rezolvat a doua zi. În plus,este metoda care te ajută să adormi în mai puţin de 60 de secunde.

De ce este această tehnică eficientă:

Cheia constă în cele 7 secunde în care îţi ţii respiraţia. Este important pentru că atunci când îţi ţii respiraţia,ritmul cardiac scade,iar acest lucru duce la reducerea anxietăţii. Gândurile negative nu-ţi vor mai inunda mintea,  ci te vei relaxa.

Rezultatele se vor manifesta,de asemenea,în timpul somnului. Atunci când ritmul cardiac este mai mic,corpul este oxigenat în mod corespunzător,iar acest lucru este vital pentru o bună odihnă.

Persoanele care suferă de anxietate tind să respire mai puţin adânc. Bătăile inimii sunt mai dese şi neregulate,şi,prin urmare,organismul este slab oxigenat. Acest lucru înseamnă că te vei trezi cu o senzaţie de oboseală sfâşietoare. Te vei simţi mai obosită decât erai înainte de a adormi.

Cu tehnica 4-7-8,nu numai că vei ţine insomnia la distanţă,ci te vei trezi cu starea de spirit îmbunătăţită,deoarece muşchii şi organele vor fi oxigenate.

Iată de ce beneficii te vei bucura: Vei arăta mai bine

Cea care se va bucura şi o va arăta este pielea. Pentru că,atunci când dormi,hormonii îşi vor îndeplini funcţiile,iar celulele vor fi regenerate.

Vei mânca mai puţin

Un somn odihnitor reduce nivelul stresului din timpul zilei. În plus,anxietatea te determină să mănânci mai mult decât trebuie,pentru că este indus sentimentul că prin mâncarea a ceea ce ne place,scăpăm de stres.

 Vei învăţa mai repede  

Una dintre cele mai importante funcţii ale creieruleste să reţină informaţii. Creierul este mereu activ. Încă de când plecăm de acasă şi până ajungem la locul de muncă,şcoală,auzim diferite lucruri,discutăm cu prietenii,citim o carte. Şi,pentru că este mereu solicitat,are nevoie de 7-8 ore de odihnă.

Credit foto:www.steptohealth.comRecente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg