Iată cum să-ţi cureţi casa natural şi ieftin

soluţii naturale împotriva mucegaiului jpeg

Ştiai că poţi curăţa casa folosind produse ieftine şi naturale, cum sunt oţetul, bicarbonatul de sodiu şi sucul de lămâie? Cu aceste ingrediente pe care le ai acasă, faci curăţenie în toată casa.

Iată care sunt beneficiile acestor ingrediente asupra curăţeniei din casa ta:

Pentru a scăpa de grăsimea din cuptorul cu microunde şi pentru a facilitacurăţarea,încălzeşte un pahar de apă,peste care adaugi sucul de la o lămâie. Aburul care este eliberat te va ajuta să îndepărtezi orice grăsime.

Avantajele utilizării curăţeniei naturale:

-sunt economice;-sunt extrem de eficiente;-sunt uşor de utilizat;-ele nu conţin substanţe chimice toxice;-sunt ecologice:

1. Oţetul de mere

Oţetul,în plus faţă de numeroasele beneficii asupra sănătăţii şi că este un produs cosmetic pentru piele şi păr,poate fi folosit pentru curăţarea casei. Este natural şi conţine acizi acetici,cum sunt acidul tartric şi citric,acizi care îl fac un puternic dezinfectant. Oţetul poate ajuta la eliminarea grăsimii dure şi a altor substanţe greu de îndepărtat,elimină mirosurile şi dă strălucire,printre alte proprietăţi.

În bucătărie,poţi amesteca oţet cu apă şi depozitează-l într-o sticlă cu pulverizator pentru a curăţa. În loc de a folosi produse de curăţat făcute special pentru sticlă,prepară un amestec din 200 ml de oţet cu 300 ml de apă. Păstrează-l într-un flacon curat cu pulverizator. Pentru haine,oţetul poate fi folosit în loc de balsam de rufe convenţional în maşina de spălat,şi ajută la menţinerea tubului curat de la depunerile de calcar.

Petele cauzate de rugină pot fi îndepărtate prin frecarea zonei cu o cârpă înmuiată în oţet sau înmuierea obiectul într-un castron de oţet timp de câteva ore. Oţetul este cel mai bun pentru curăţarea şi lustruirea tuturor tipurilor de mobilier din

,atunci când este amestecat cu puţină apă.

Unele culturi cred că oţetul curăţă nu numai suprafaţa lucrurilor,ci ajută la eliminarea energiei negative din casă.

2. Bicarbonatul de sodiu

Acesta este un alt produs uimitor cu utilizări infinite în sănătate,frumuseţe şi curăţarea de uz casnic. Pentru

,pune bicarbonat de sodiu pe o cârpă sau un burete şi curăţă-le. După aceea,clăteşte aceste suprafeţe cu apă. Dă o strălucire cadei şi gresiei. În plus,bicarbonatul de sodiu este destul de util pentru spălarea hainelor,deoarece acţionează ca un balsam în timp ce îndepărtează mirosurile,petele şi grăsimea.

Îndepărtează mirosurile de pe covoarele murdare,gunoi,cămară sau paturi ale animalelor de companie. Doar presară puţin bicarbonat de sodiu în zona respectivă,periază sau scutură aşternutul. Câteva ore mai târziu,mirosul va dispărea.

3. Lămâia

Sucul de lămâie este unul dintre cei mai mari agenţi de curăţare a organismului,ajutând la eliminarea grăsimii şi detoxifierea sângelui. În mod similar,se dovedeşte a fi o soluţie excelentă şi pentru curăţarea casei.

Acesta este un dezinfectant,care funcţionează peste tot în baie,mai ales la toaletă. Pune în cuptorul cu microunde o cană de apă care conţine sucul de la o  jumătate de lămâie. Încălzeşte-o 2 minute şi aburul care este generat va înmuia grăsimea şi alte reziduuri lipicioase. Apoi,pur şi simplu ştergi interiorul cuptorului.

Credit foto:www.steptohealth.com