Iată de ce beneficii te bucuri dacă mănânci stafide

1 73901 original jpg jpeg

Stafidele sunt cunoscute pentru valoarea nutritivă pe care o au şi pentru capacitatea de a proteja organismul împotriva mai multor boli, plus menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii. Acestea au multe beneficii, pe care le vei descoperi în timp ce citeşti acest articol.

Stafidele sunt struguri uscaţi,de culoare roşie sau verde,care se transformă în aurii sau brune atunci când sunt uscate,acestea fiind folosite în întreaga lume în diferite deserturi şi feluri de mâncare.

Iată de ce beneficii te bucuri dacă mănânci stafide:1. Eşti protejată de cancer

Stafidele,în special cele brune sunt bogate în antioxidanţi puternici care ajută organismul să se apere de radicalii liberi din fluxul sanguin. Dacă radicalii sunt acumulaţi,conduc la dezvoltarea de mai multe boli,inclusiv cancer.

2. Previn constipaţia

Stafidele te ajută să  te simţi mai bine deoarece previn constipaţia,în timp ce pun în mişcare intestinele. Acestea ajută mai ales în cazul în care suferi de constipaţie cronică,având un nivel crescut de fibre,care nu sunt digerate şi care permit organismului să elimine toxinele. Aşadar,dacă ai astfel de problemă,nu ezita să mănânci stafide.

3. Menţin sub control tensiunea arterială

Stafidele ajută la menţinerea sub control a tensiunii arteriale şi împiedică dezvoltarea de afecţiuni cardiovasculare. Potasiul pe care-l conţin reduce efectele negative ale sodiului din vene,în timp ce fibrele împiedică închegarea sângelui,ce poate duce la blocarea arterelor şi la acumularea de plăci.

4. Duc la creşterea în greutate

Stafidele sunt,probabil unele dintre cele mai potrivite dacă vrei să te îngraşi. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt bogate în zahăr şi glucoză,de aceea,de multe ori sportivii le mănâncă ca gustare. Acestea stimulează energia şi sunt bogate în vitamine,aminoacizi,minerale şi proteine,de care organismul are nevoie pentru performanţă fizică şi mentală optimă.Recente

ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg