Idei mari pentru bucătării mici

1 58891 original jpg jpeg

Cele mai multe bucătării de apartament sunt de dimeniuni reduse. Însă acest lucru nu ar trebui să te împiedice să o amenajezi aşa cum îţi doreşti. Iată câteva idei care să-ţi fie de ajutor!

Bucătărie open-space

Dacă nu obişnuieşti să găteşti foarte des sau nu te supără mirosul de mâncare,atunci poţi apela la acest tip de bucătărie. Este cea mai la îndemână soluţie pentru a mai câştiga spaţiu. Este de ajuns să faci o arcadă sau să înlături un perete şi bucătăria ta va căpăta o altă înfăţişare. Dacă vrei,poţi dărâma doar o parte din perete,iar bucata rămasă să o transformi într-un bar. Astfel vei avea la dispoziţie un spaţiu multi-funcţional,perfect pentru a petrece timp cu familia sau cu prietenii.

Citeşte şi:

Aşa alegi blatul de bucătărie

Trucuri ca să ai o bucătărie spaţioasă

Dulapuri bine gândite

Cum fiecare centimetru contează,încearcă să-ţi faci o mobilă la comandă,în care să ai spaţiul necesar pentru depozitare,fără însă să te împiedici de colţuri de masă. Optează pentru dulapuri înalte,unde să pui lucruri pe care nu le foloseşti zi de zi. La fel de utile sunt şi agăţătorile pentru ustensilele de bucătărie sau rafturi unde să poziţionezi borcanele cu mirodenii.

Pune accentul pe lumina naturală

Nimic nu oferă senzaţia de mai mult spaţiu decât lumina naturală. Aşadar,nu acoperi geamul cu jaluzele sau draperii groase. Limitează-te la o perdea cât mai subţire,albă sau crem,iar încăperea va fi bine luminată. Pentru seară poţi monta spoturi luminoase de-a lungul pereţilor,în locul unei lustre impersonale.

Simplu,dar frumos

Pentru bucătăriile mici este bine să menţii o linie simplă,atât la mobilă,cât şi la gresie,faianţă. Culorile trebuie să fie calde,de preferinţă,crem,bej,roz sau cărămiziu.