Idei pentru amenajarea unei bucătării înguste

1 65215 original jpg jpeg

O bucătărie îngustă poate fi extrem de funcţională şi de cochetă, dacă iei în considerare câteva ponturi de amenajare.

O bucătărieeste alcătuită,la modul general,din trei spaţii principale,care reprezintă funcţiile respectivei încăperi:

-zona pentru gătit,unde se găseşte şi plita de gătit

-spaţiul de conservare şi depozitare a alimentelor,care include frigiderul

-zona de apă,unde se află chiuveta

În funcţie de acest triunghi vital,îţi vei organiza bucătăria,pentru a optimiza prepararea mâncării şi consumul de energie.

Idei pentru amenajarea unei bucătării înguste:aranjare în „în paralel” şi „în L”

Dacă bucătărie ta se întinde mai mult pe lungime (cel puţin 3 metri),dar e foarte îngustă,amenajea se face „în paralel” – adică,diferitele echipamente şi piese de mobilier sunt aranjate pe pereţii opuşi,în lungime,astfel încât să laşi la mijloc un culoar principal pentru circulaţie. În schimb,dacă bucătăria ta nu e foarte lungă – are maximum 10 metri pătraţi-,vei opta pentru o amenajare „în L”:echipamentul de bucătărie şi piesele de mobilier sunt aranjate pe 2 pereţi apropiaţi,aflaţi în unghi drept.

Idei pentru amenajarea unei bucătării înguste:pe un singur perete

Când bucătăria ta este cu adevărat îngustă iar spaţiul este foarte limitat,aliniază echipamentul de bucătărie şi mobilierul pe un singur perete,şi pe 2 niveluri. La nivelul inferior vei amplasa plita,chiuveta,masa de lucru,eventual un frigider mic,la nivelul superior se vor afla dulapurile pentru vase,veselă şi condimente. Pe peretele opus,poţi amplasa o măsuţă rabatabilă,pentru un mic dejun rapid sau pentru a dubla suprafaţa de lucru.

Idei pentru amenajarea unei bucătării înguste:culoarea potrivită

Optează pentru mobilier în nuanţe de lemn natur sau de culoare albă. Pentru pereţi,poţi adopta nuanţevesele de verde crud sau de portocaliu,care fac un contrast frumos cu mobilierul şi dau senzaţia de spaţiu şi de luminozitate. Senzaţie de spaţiu o dau şi uşile transparente ale corpurilor de mobilier pentru depozitare,precum şi diversele accesorii şi piese din inox.