Idei simple de pus în practică, pentru o bucătărie şic

1 69141 original jpg jpeg

Şi bucătăria are nevoie de îmbunătăţiri periodice. Nu de alta, dar petreci mult timp acolo şi este important să schimbi din când în când peisajul.

Aşa cum ai grijă ca garderoba ta să fie mereu în trend,aşa ar trebui să schimbi câteva lucruri şi prin bucătărie. Ţine cont de câteva idei,uşor de aplicat,şi vei obţine o bucătărie şic,fără efort şi fără să cheltuieşti mulţi bani.

1.      Pune tapet colorat pe unul din pereţi sau umple-l cu tablouri frumoase,cu peisaje ori cu imagini amuzante,care să destreseze la final de zi. Şi,mai ales,să dea bună dispoziţie la începutul zilei.

2.      Poţi da o pată de culoare bucătărieivopsind un obiect important din cameră. De exemplu,poţi vopsi uşile dulapului,hota sau chiar frigiderul în verde,galben,portocaliu sau fucsia.

3.      Nu uita de cărţi. Cele cu reţete de mâncăruri gustoase,prăjituri şi câte şi mai câte bunătăţi din toată lumea arată bine pe rafturi,printre ceanice,cutii şi ceşcuţe.

4.      Colorează sertarele. Fie că foloseşti vopsea ori autocolant,poţi face o schimbare şic bucătăriei tale. Vei avea impresia că ai cumpărat mobilă nouă dacă adaugi puţină culoare,în contrast,sertarelor de la dulap.

5.      Pune fructepeste tot. Fructiera pe masă,un bol discret pe frigider,un altul plin cu fructe colorate pe rafturile cu borcanele de condimente. Vor arăta bine şi,în plus,te vor tenta să mănânci mai multe fructe.

6.      Florile au şi ele un rol decisiv. O bucătărie nu are “viaţă” fără flori. Alege unele care rezistă mai mult,sunt colorate şi scurte. Nu ai nevoie de o vază înaltă în bucătărie şi de flori frumoase,care însă mor repede. Le poţi aşeza în borcănele decorative,în cuiere,de exemplu.

7.      Perne pentru scaune. Dacă încă nu ai aşa ceva,e timpul să cauţi câteva modele d epernuţe cu design plăcut şi practice. Scaunele tale vor arăta ca şi noi,şi vor da bucătăriei tale un aspect elegant.

8.      Veselă cu imprimeuri. Schimbă pe cât posibil seturile de farfurii,castroane,ceşcuţe şi căni,şi optează pentru unele veselă,cu diverse imprimeuri,cu buline,cu flori şi carouri,sau în combinaţii de culori atrăgătoare.