Îndrăzneşte să decorezi cu cele mai urâte culori din lume

1 76721 original jpg jpeg

Cea mai urâtă culoare din lume a fost identificată şi folosită pe ambalajul pachetelor de ţigări din Australia, în efortul de a descuraja fumatul. Pentru a găsi această nuanţă, guvernul australian a angajat o firmă de cercetare de piaţă pentru a intervieva publicul. Aşa a reieşit care sunt culorile pe care oamenii le văd ca fiind cele mai urâte. CasoTeca îţi spune să nu te descurajezi: îndrăzneşte să decorezi cu cele mai urâte culori din lume.

Care este cea mai urâtă culoare din lume

Care este cea mai urâtă culoare din lume? În urma inverviurilor a reieşit că australienilor nu le place deloc această nuanţă. Este vorba de Pantone 448C, prezentată mai jos. Este vorba de un maro închis, cu un pic de verde măsliniu în el. Printre celelalte culori care au ajuns pe lista celor mai urâte din lume se mai numără şi verde lime, alb, bej, gri închis şi muştar.

Totuşi, atunci când vine vorba de a decora o încăpere, nu doar culorile sunt cele care dau tonului, ci şi celelalte accesorii folosite, precum, materialele, texturile, jocul de lumini, care toate acestea influenţează percepţia noastră asupra unei culori.

Camere amenajate cu cea mai „urâtă” culoare din lume

Acum, am tendinţa să cred că nu există culori urâte. Indiferent dacă o singură nuanţă pare teribilă sau îngrozitoare, depinde de contextul în care este privită. Factori precum celelalte culori folosite, iluminatul, materialele, texturile şi luciul joacă un rol imens în influenţarea percepţiei noastre asupra unei culori.

Şi pentru că nu există culori urâte, iată cum a fost folosită nuanţa de la Pantone în amenajarea interioară. Dacă din întâmplare ai folosit-o deja în decor, nu dispera. Iar dacă vrei să foloseşti această culoare, iată câtea idei care te pot ajuta să pui în practică proiectul tău de amenjare.