Ingrediente naturale nocive pentru piele

1 76608 original jpg jpeg

Nu toate ingredientele, fie ele şi naturale, sunt bune pentru pielea noastră. Deşi cosmeticele naturale sunt o alternativă mult mai sănătoasă la cosmeticele pline de chimicale, chiar şi cele mai naturale ingrediente îţi pot afecta pielea. Dermatologii ne recomandă ca, înainte de a testa un nou produs cosmetic, indiferent că este unul natural sau nu, e bine să ştim câteva lucruri importante despre ingredientele din componenţa acestora care ne pot cauza alergii ale pielii.

Iată ce ingrediente sunt nocive pentru anumite tipuri de piele:

Uleiul de cocos

Da, celebrul şi multifuncţionalul ulei de cocos este unul dintre ingredientele naturale care, aplicate pe un ten deja gras, cauzează acnee.

Scorţişoara

Poate cauza iritaţii ale pielii la persoanele cu o piele mai sensibilă aşa că, înainte de a o folosi în prepararea unei măşti naturale, asigură-te că ştii la ce alergii eşti predispusă.

Crema de lapte

Este foarte folosită în prepararea a foarte multe măşti datorită puternicelor ei efecte hidratante. Dacă ai tenul gras însă, acest ingredient îţi va astupa porii, ceea ce înseamnă acnee şi puncte roşii.

Oţet

Aplicat în măştile de faţă oţetul poate duce la apariţia roşeţii din cauza acidului din componenţa lui. De altfel, este recomandată evitarea acestui ingredient în prepararea măştilor de faţă, fiind mai potrivită utilizarea lui pentru măştile de păr.

Sucul de lămâie 

Are un nivel al ph-ului foarte mic, ceea ce înseamnă că este foarte acid. În consecinţă, poate afecta vizibil pielea, fiind de preferat să-l eviţi. 

Sucul de roşii

Dacă ai o pielea uscată, care se cojeşte, atunci folosirea unei măşti cu suc de roşii nu este cea mai bună idee. Nu vei face decât să o faci şi mai sensibilă şi predispusă la iritaţii.