Îngrijire gardenia. De ce are nevoie această floare pretenţioasă

1 69112 original jpg jpeg

Îngrijire gardenia. Cu toate că este o plantă care înfloreşte după un an de la plantare, gardenia cucereşte prin frumuseţea şi parfumul florilor ei, care suplinesc dificultăţile de îngrijire.

Recunoşti gardenia după florile ei albe,mari şi frunzele lucuiase de un verde închis. În lume există aproximativ 200 de specii de gardenia,dar cea mai cunoscută este Gardenia jasminoides,care înfloreşte de la mijlocul primăverii până la începutul verii. Florile ei emană un parfum puternic,dulceag.

Îngrijire gardenia - Lumină, cât mai multă

Gardenia va creşte foarte bine într-un loc luminos,însorit,călduros. Totuşi,este mai bine să nu fie aşezată în lumină directă. La fel de importantă este şi umiditatea,pentru că aerul uscat şi căldura duc adesea la căderea bobocilor şi la apariţia dăunătorilor. De aceea,este important ca în camera în care este poziţionată să fie o temperatură constantă de circa 21-22 de grade Celsius.

Ştiai că...

...gardenia a fost numită astfel după Alexander Garden,un medic din Charleston,Statele Unite,care a trăit în perioada colonială?

Îngrijire gardenia - Udarea îi asigură înflorirea

Cum umiditatea este vitală pentru gardenie,căci de asta depinde apariţia bobocilor şi deschiderea lor,ar fi ideal să aibă pământul mereu umed,dar fără ca apa să băltească. De aceea,ai grijă să aibă un pământ drenat,uşor acid. Udă gardenia turnând apa direct pe pământ şi nu în tăviţă.

Atenţie!

Dacă udarea este prea abundentă sau prea rară,bobocii şi frunzele sunt în pericol să se usuce.

Îngrijire gardenia - Te-ar mai putea ajuta volumele:

„Flori cu bulbi”

bb8ad957e475cf383aba8a7a64da6ec8 jpg jpeg

Ideale pentru începători,florile cu bulbi nu dau mari bătăi de cap şi dau rezultate neaşteptate. Cartea „Flori cu bulbi” de Christina Knebel te îndrumă pas cu pas în obţinerea unei grădini sau a straturilor de flori cu bulbi,începând cu alegerea plantelor potrivite şi continuând cu îngrijirea,depozitarea,înmulţirea,combaterea bolilor şi a dăunătorilor.

Magazin: Adevarulshop.ro

Preţ:29,90 lei

„Grădini romantice”

24cae22d26729a5cfa922b5fd06a19ac jpg jpeg

Acest lexicon îţi spune tot ce trebuie să ştii despre alegerea plantelor potrivite,despre amenajare şi accesorii!

Magazin: Adevarulshop.ro

Preţ:49,90 lei