Îngrijirea bonsaiului de interior

1 67701 original jpg jpeg

Bonsaii sunt copaci în miniatură, originari din China şi Japonia, care îţi înfrumuseţează încăperile în orice anotimp. Pentru că sunt plante pretenţioase, iată câteva sfaturi pentru îngrijirea bonsaiului de interior.

Îngrijirea bonsaiului de interior. Amplasare

Deşi poate fi plasat şi în grădină,în ghiveci,bonsaiul este o excelentă plantă de interior. Trebuie aşezat lângă o fereastră poziţionată spre sud,dar,dacă nu este posibil,la fel de recomandată este şi o fereastră înspre est sau vest. Bonsaii au nevoie de multă lumină,mai exact măcar 6 ore pe zi,în care să fie scăldaţi de razele soarelui.

Îngrijirea bonsaiului de interior. Udare

Bonsaii de interior au nevoie de apă,aşadar,dacă pleci pentru câteva zile,roagă pe cineva să vină să-l ude. În caz contrar planta se va usca. Toarnă apă atunci când vezi că pământul se usucă,dar nu-l lăsa să se usuce complet. Dacă bonsaiul beneficiază de mult soare,este posibil să fie nevoie să uzi zilnic bonsaiul. Foloseşte o stropitoare,pentru ca apa să se disperseze uniform.

Îngrijirea bonsaiului de interior. Îngrăşământ

Pentru a aveabonsaisănătoşi şi cu un coronamet bogat,este important să adaugi îngrăşământ în apa cu care-i uzi. Foloseşte îngrăşământ o dată la două săptămâni şi este necesar ca,din când în când,să înlocuieşti o parte din pământul din ghiveci,cu unul proaspăt,bogat în substanţe nutritive pentru plante.

Îngrijirea bonsaiului de interior. Toaletare

Pe lângă faptul că trebuie să îndepărtezi frunzele uscate de la bonsai ori de câte ori este nevoie,poţi da o coroană frumoasă bonsaiului,tăind crengile uscate şi o parte din crenguţele nou apărute. Nu îndepărta toate crengile noi,deoarece bonsaiul nu se va mai dezvolta.