Îngrijirea grădinii: cum scapi de trifoiul de pe gazon

Eliminarea trifoiului de pe gazon nu este o misiune atât de dificilă precum pare. Cu ajutorul acestor metode, vei reuși să-i împiedici dezvoltarea și să te bucuri de frumusețea grădinii tale!  

image

Trifoiul este o plantă care apare pe gazon sau iarbă prin semănare voluntară. De asemenea, există situații când poate să se dezvolte și accidental, când semințele sunt aduse în gazon prin intermediul vântului, apei sau a mașinilor de tuns iarbă. În comparație cu alte plante, trifoiul prosperă și în solurile sărace în nutrienți, așa că se înmulțește rapid în grădină! 

Cum scapi de trifoiul din grădină. Trei soluții practice  

Citește și: La ce interval de timp se tunde gazon, potrivit experților în grădinărit 

În timp ce unele persoane își doresc să aibă trifoi în grădină, altele consideră că prezența sa este inestetică, prin urmare vor să scape de această plantă de pe gazon sau iarbă. Dacă faci parte din a doua categorie, îți spunem ce soluții ai la îndemână pentru a elimina trifoiul din grădina ta sau pentru a-i preveni apariția. Descoperă-le în rândurile următoare! 

image

Întreține gazonul corespunzător 

Primul factor important în prevenirea apariției trifoiului este îngrijirea corespunzătoare a gazonului. Prin urmare, trebuie să te asiguri că iarba crescută este puternică și sănătoasă și că o tunzi regulat. Când îți dorești să scapi de trifoiul din grădină, foarte important este să îndepărtezi buruienile de pe gazon și să te siguri că solul este bine drenat și udat regulat. Indicat este să uzi gazonul în fiecare săptămână sau mai des și să nu lași iarba să crească mai mult de 3 cm. 

Vezi și acest articol: Secretul unui covoraș bogat de iarbă - ce utilaj să folosim pentru îngrijirea gazonului?

Mai mulți nutrienți  

La fel de important în eliminarea trifoiului este ca solul gazonului să fie bogat în nutrienți. Dacă vei hrăni gazonul cu îngrășământ care conține azot, iarba va crește mai înaltă și mai lată. Totodată, compostul de calitate pentru gazon stimulează creșterea și previne apariția trifoiului. 

Folosește erbicid 

O altă soluție este să apelezi la ajutorul erbicidelor de bună calitate. Potrivit „Better Homes&Gadens”, momentul perfect pentru a folosi erbicid pentru gazon este toamna, când nu plouă și când gazonul nu este proaspăt tuns. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Rulada cu nuci si scortisoara Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit jpg
Gogosi cu mas si scortisoara Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă foto  Shutterstock jpg
Briose cu mere sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg