Îngrijirea grădinii: cum scapi de trifoiul de pe gazon

Eliminarea trifoiului de pe gazon nu este o misiune atât de dificilă precum pare. Cu ajutorul acestor metode, vei reuși să-i împiedici dezvoltarea și să te bucuri de frumusețea grădinii tale!  

image

Trifoiul este o plantă care apare pe gazon sau iarbă prin semănare voluntară. De asemenea, există situații când poate să se dezvolte și accidental, când semințele sunt aduse în gazon prin intermediul vântului, apei sau a mașinilor de tuns iarbă. În comparație cu alte plante, trifoiul prosperă și în solurile sărace în nutrienți, așa că se înmulțește rapid în grădină! 

Cum scapi de trifoiul din grădină. Trei soluții practice  

Citește și: La ce interval de timp se tunde gazon, potrivit experților în grădinărit 

În timp ce unele persoane își doresc să aibă trifoi în grădină, altele consideră că prezența sa este inestetică, prin urmare vor să scape de această plantă de pe gazon sau iarbă. Dacă faci parte din a doua categorie, îți spunem ce soluții ai la îndemână pentru a elimina trifoiul din grădina ta sau pentru a-i preveni apariția. Descoperă-le în rândurile următoare! 

image

Întreține gazonul corespunzător 

Primul factor important în prevenirea apariției trifoiului este îngrijirea corespunzătoare a gazonului. Prin urmare, trebuie să te asiguri că iarba crescută este puternică și sănătoasă și că o tunzi regulat. Când îți dorești să scapi de trifoiul din grădină, foarte important este să îndepărtezi buruienile de pe gazon și să te siguri că solul este bine drenat și udat regulat. Indicat este să uzi gazonul în fiecare săptămână sau mai des și să nu lași iarba să crească mai mult de 3 cm. 

Vezi și acest articol: Secretul unui covoraș bogat de iarbă - ce utilaj să folosim pentru îngrijirea gazonului?

Mai mulți nutrienți  

La fel de important în eliminarea trifoiului este ca solul gazonului să fie bogat în nutrienți. Dacă vei hrăni gazonul cu îngrășământ care conține azot, iarba va crește mai înaltă și mai lată. Totodată, compostul de calitate pentru gazon stimulează creșterea și previne apariția trifoiului. 

Folosește erbicid 

O altă soluție este să apelezi la ajutorul erbicidelor de bună calitate. Potrivit „Better Homes&Gadens”, momentul perfect pentru a folosi erbicid pentru gazon este toamna, când nu plouă și când gazonul nu este proaspăt tuns. 

Sursă foto: Shutterstock