Trucuri pentru îngrijirea gazonului

1 68419 original jpg jpeg

Nimic nu e mai frumos decât o grădină aerisită şi un gazon perfect. Şi dacă tot a venit vremea bună şi se poate sta cât mai mult în aer liber, iată câteva trucuri pentru îngrijirea gazonului.

Nimic nu e mai frumos decât o grădină aerisită şi un gazon perfect. Şi dacă tot a venit vremea bună şi se poate sta cât mai mult în aer liber,iată câteva trucuri pentru îngrijirea gazonului.

Deşi pare ceva foarte simplu,îngrijirea gazonului s-a dovedit a fi unul dintre cele mai complexe activităţi din curte. În perioada de primăvară-vara,gazonul necesită îngrijire săptămânală.

Cine doreşte să pună gazon în perioada primăverii,trebuie să ţină cont de câteva trucuri simple:alegerea seminţelor pentru gazon se va face în funcţie de zona în care se va pune,cu sau fără soare,apoi la rezistenţa soiului şi dacă vreţi să puneţi şi flori. Un alt truc este să ţineţi cont de forma gazonului,deoarece în funcţie de ea se va tunde mai uşor sau mai greu.

Trucuri pentru îngrijirea gazonului – pentru plantarea gazonului,îngrijiţi bine terenul

Locul în care se va planta gazonul este mai important decât gazonul în sine. Aşadar,alegeţi un loc la soare,iar dacă locul unde vreţi să puneţi gazon este cu umbră,alegeţi un gazon special pentru umbră. Înainte de a fi plantat,terenul se lucrează bine,se scot cu tot cu rădăcină toate buruienile. Apoi,aveţi nevoie de un sistem de irigare foarte bine pus la punct,deoarece gazonul are nevoie de multă apă.

Semănatul este şi el pretenţios:primăvara,semănatul se face târziu,la sfârşitul lui aprilie;semănatul se face de la capătul îndepărtat al suprafeţei de semănat,pentru a nu păşi pe zonele semănate;semănatul rar va permite buruienilor sau altor plante să crească prin gazon;după semănare se greblează gazonul pentru o germinare mai rapidă.

Trucuri pentru îngrijirea gazonului – gazonul se tunde regulat pentru a arăta cât mai frumos

Important este ca după semănare,gazonul se lasă să crească mai mult,apoi se tunde. Îngrijirea gazonului se face prin tundere,udare,tăierea marginilor şi fertilizare.

Tunderea gazonului se face cu regularitate,deoarece aşa se regenerează. Chiar dacă sunteţi tentaţi să tundeţi gazonul mai scurt,acest lucru nu face decât să facă firul mai vulnerabil. Gazonul nu se tunde când este ud.

Udarea se face,de preferat,seara,atunci gazonul absoarbe cel mai bine apa. Pentru un gazon perfect aveţi nevoie de fertilizatori speciali,adecvaţi sezonului. Cu toate acestea,gazonul supravieţuieşte şi fără fertilizatori,dar nu este la fel de frumos.

Trucuri pentru îngrijirea gazonului – greblaţi gazonul pentru a îndepărta uscăturile

Dacă,în timp,gazonul se deteriorează în unele zone,acestea se vor semăna cu seminţe de acelaşi soi. Cu ajutorul unui cuţit se vor scoate buruienile din gazon. O greblă cu colţi arcuiţi este excelentă pentru a îndepărta iarba ofilită de la baza gazonului şi alte buruieni uscate inestetice.

Dacă vreţi să daţi efectul de pajişte,cumpăraţi gazon cu flori sălbatice,ca maci,albăstrele,margarete. Gazonul cu bulbi este şi mai frumos,precum ghiocei,lalele,narcise sau brânduşe. Gazonul se tunde înainte de plantarea bulbilor,de preferat este să folosiţi un singur tip de bulbi.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg