Înlocuitori naturali ai balsamului de rufe

1 66974 original jpg jpeg

Unul dintre cele mai utilizate produse pentru a parfuma şi pentru a face fibrele moi ale hainelor, balsamul de rufe conţine substanţe chimice nocive care pot afecta sănătatea familiei noastre.

Odată cu trecerea timpului,aceste toxine pot duce la sensibilităţi ale pielii,alergii şi dermatite de contact. Potrivit unui studiu din 2009 publicat în „Occupational and Environmental Medicine“,cei care folosesc balsam de rufe au un risc crescut de alergii respiratorii,precum şi simptome cum sunt strănutul,mâncărimi ale nasului şi respiraţie şuierătoare. Din fericire,există soluţii simple pentru a evita aceste neplăceri:realizarea acasă a balsamului de rufe,din ingrediente care nu pun în pericol sănătatea familiei.

Oţet cu ulei esenţial

Amestecă 3,8 l de oţet cu 25-30 de picături de ulei esenţial. Agită flaconul în care ai pus ingredientele,pentru ca cele două lichide să se combine foarte bine.

Oţetul este componenta responsabilă pentru dedurizarea hainelor. Acesta înlătură reziduurile de pe haine,făcându-le în felul aceasta să fie moi la atingere. Uleiul esenţial parfumează hainele.

Bicarbonat de sodiu cu apă caldă

Pune o cană (250 g) de bicarbonat de sodiu în 2 căni (500 ml) de apă caldă. Omogenizează bine ingredientele.  Bicarbonatul de sodiu nu se va dizolva,dar trebuie să fie complet înmuiat. Acest balsam de rufe de casă este indicat în special celor care au apa grea.

Bicarbonatul de sodiu reglează nivelul pH-ului din apa de clătire,împiedicând-o să devină prea acidă sau prea alcalină. De asemenea,elimină depozitele de minerale,cum sunt cele găsite în apa dură. Aceste depozite de minerale sunt adesea responsabile de hainele foarte rigide.

Adaugă 250 ml de oţet. Se amestecă uşor până când bicarbonatul de sodiu se dizolvă. Oţetul va reacţiona cu bicarbonatul de sodiu,provocând o reacţie chimică acidulată. De aceea,nu turna oţet prea repede.    

De reţinut!

Adaugă 60 de ml din fiecare amestec înaintea fiercărui ciclu de clătire. Depozitează restul de balsam de rufeîntru-un recipient închis etanş. Agită înainte de fiecare utilizare.

Balsam spray

Amestecă 3 linguri de ulei esenţial de lavandă în 2 ceşti de oţet alb. Omogenizează bine ingredientele şi toarnă lichidul într-un pulverizator. Agită bine şi pulverizează soluţia pe hainele ude,înainte de a le pune la uscat.Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg