Labradorii, ideali pentru copii

1 61138 original jpg jpeg

Originari din Canada, labradorii au fost aduşi pe bătrânul continent, Europa, de către navigatorii portughezi. I-au cucerit repede pe iubitorii de animale din întreaga lume deoarece sunt extrem de iubitori, sociabili şi nu stau locului o clipă.

Sunt prietenoşi

Această rasă de câini se adaptează foarte uşor la situaţii noi,labradorul fiind câinele perfect pentru familiile cu copii. În plus,poate fi crescut atât la curte,cât şi în apartament,pentru că este un câinedocil,care învăţă repede regulile casei. Sunt în general tăcuţi,aşa că nu le vei auzi glasul decât atunci când vor să-ţi atragă atenţia sau le-a fost stârnită curiozitatea de un lucru nou. Sunt foarte atenţi să nu muşte din greşeală,prin urmare cei mici se pot juca în voie cu ei. Întrucât sunt foarte toleranţi cu persoanele necunoscute,labradorii nu-şi păzesc teritoriul cu înverşunare,aşadar în loc să pună un eventual hoţ pe fugă,ei vor încerca să se împrietenească cu el.

Înotători înnăscuţi

Labradorii au coada groasă,asemănătoare cu cea a unei vidre,ceea ce le permite să înoate cu uşurinţă,în trecut fiind folosiţi de pescari pentru recuperarea peştilor ce scăpau din plase. Suportă cu uşurinţă temperaturile scăzute pentru că au blana dublu stratificată şi impermeabilă. Deşi sunt foarte activi,iar fiecare plimbare prin parc va fi o adevărată provocare,labradorii sunt mâncăcioşi,deci sunt într-o continuă luptă cu kilogramele în plus. Sunt foarte curioşi şi caută să nu le scape nimic,explorând fiecare colţişor. În plus,adoră să roadă diverse lucruri,aşadar ai grijă să ţii departe de colţii lor obiecte costisitoare sau care au o valoare sentimentală.

Sunt folosiţi de persoanele nevăzătoare

Întrucât sunt inteligenţi şi învaţă uşor lucruri,labradorii sunt câinii de companie preferaţi de nevăzători. Firea lor sociabilă este de ajutor şi celor care au probleme de integrare în comunitate,cum sunt persoanele cu autism. Copiiiau fost bineînţeles cei mai receptivi la contactul cu labradorii,abilităţile lor de comunicare dezvoltându-se considerabil în urma şedinţelor de terapie în compania acestor căţei. Labradorii trăiesc în medie 12 ani şi,deşi sunt destul de rezistenţi la boli,sunt câteva aspecte ale sănătăţii lor pe care trebuie să le iei în considerare,cum ar fi faptul bacteriile din apă le pot provoca infecţii la urechi.

Sfat

Dacă în timpul zilei labradorii stau singuri,asigură-te că au la dispoziţie destul spaţiu de joacă,în caz contrar vor fi tentaţi să roadă cam tot ce le pică în colţi.