Lasă-ţi casa în ordine pe timpul vacanţei

1 48075 original jpg jpeg

Chiar dacă briza mării sau peisajele de munte te încântă şi nu te mai poţi concentra la treburile casei, fă un efort suplimentar şi ia-ţi câteva măsuri de siguranţă când pleci în concediu. Iată câteva sfaturi de mare ajutor!

Pe aceeaşi temă:

De ce să-ţi asiguri locuinţa

Pregăteşte-ţi casa de vară

Anunţă administraţia blocului

În funcţie de câte zile pleci în concediu,este bine să-ţi calculezi din timp ce trebuie să faci prin casă. În primul rând,dacă eşti plecată mai mult de două săptămâni,anunţă asociaţia blocului de acest lucru,deoarece vei fi scutită de la plata unor utilităţi,cum ar fi gunoiul,apa sau gazele. Numai pe baza unei cereri scrise vei putea să fi scutită de la plata întreţinerii.

Închide robineţii de apă şi de gaz

Înainte de pleca în vacanţă,închide complet robineţii de gaze şi de apă. Dacă ştii că ai probleme cu apa de la baie sau de la bucătărie,nu pleca fără să repari instalaţia. Previi o inundaţie a casei tale şi a vecinilor şi împiedici pierderile de apă ce se vor vedea în factura de la întreţinere.

Scoate electrocasnicele din priză

Nu uita aparatele electrocasnice în priză. Calculatorul,televizorul sau maşina de spălat pot avea de suferit în cazul unor defecţiuni în reţeaua de energie electrică. Încearcă să cureţi frigiderul şi să-l scoţi din funcţiune. Dacă ai totuşi produse care trebuie să stea la rece,pune-le în pungi care să le protejeze şi verifică-le data de expirare astfel încât să mai fie bune când te întorci. De asemenea,este bine să laşi casa lună la plecare. În acest fel,te vei întoarce cu drag acasă şi nu-ţi vei strica ziua în care te întorci făcând curat în casă şi neştiind pe ce să mai pui mâna.

Lasă-ţi datele de contact

Mai ales dacă stai la parter,închide geamurile,deoarece o furtună sau o ploaie torenţială pot să-ţi pună în pericol bunurile din locuinţă. În plus,aşa sunt mai puţine şanse să fii jefuită. Nu în ultimul rând,lasă datele tale de contact vecinilor şi cunoscuţilor. În caz că se va întâmpla ceva neplăcut,vor şti cum să te găsească. Este bine să laşi apropiaţilor şi numărul de telefon al hotelului unde eşti cazată sau adresa acestuia.