Leandrul, frumosul mediteranean

1 46177 original jpg jpeg

Este un arbust decorativ, cu flori mari şi parfumate. Îţi poate transforma balconul, vara, într-o grădină exotică. Atenţie, însă, pentru că seva lui este extrem de toxică.

În ghiveci,la tine acasă

Are frunze ascuţite, în formă de lance,pe care nu şi le pierde în sezonul rece. Florile au culori variate: de la alb, roz (cele mai răspândite), până la roşu, portocaliu sau galben.

Este o plantă mediteraneană şi iubeşte căldura. La noi, poate fi ţinut în ghivece mari,astfel încât vara să fie lăsat afară,iar când vine vremea rece să fie pus la adăpost.

În condiţii propice, el poate înflori tot anul,dar se recomandă o perioadă de repaus. Astfel, iarna este bine să fie ţinut într-o încăpere luminată,cu temperatură constantă de 5-10 grade Celsius. Şi în condiţiile în care este ţinut în ghiveci poate ajunge până la 2 metri,pe când în mediul lui natural creşte la o înălţime de 6 metri.

Cum îl îngrijeşti

Poate fi plantat în orice tip de sol,cu condiţia ca pământul să fie suficient de afânat pentru a asigura scurgerea apei. Este bine să-i schimbi în fiecare an pământul de la suprafaţă şi,atunci când rădăcinile încep să i se vadă,trebuie mutat într-un ghiveci mai mare.

În perioada fertilă şi de creştere trebuie udat constant ,astfel încât pământul să nu fie niciodată uscat. Apa trebuie să fie la temperatura camerei şi nu trebuie folosită în exces. Atunci când este în interior are nevoie de mai puţină apă, însă nu trebuie neglijat, căci se va usca.

Dacă îndepărtezi florile trecute, acestea vor face loc altora să crească. După această operaţiune, ai grijă să te speli pe mâini , pentru că seva lui este toxică şi poate produce iritaţii.

Sfat

Dacă ai copii sau animale de companie, ar fi mai bine să renunţi la această plantă sau să o ţii într-un loc inaccesibil acestora, pentru că toxicitatea frunzelor este un pericol permanent.Recente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg