Leguma care hidratează organismul

1 81755 original jpg jpeg

Castravetele este o legumă foarte sănătoasă şi nutritivă, consumată de oamenii din întreaga lume. Este o sursă excelentă de vitamine (B şi C), minerale precum cupru, sodiu, mangan, potasiu, magneziu, fosfor, dar şi fibre solubile şi insolubile, având nenumărate beneficii asupra sănătăţii.

Iată de ce este bine să mănânci castravete:

Menţine corpul hidratat

Castravetele este 95% apă, ceea ce înseamnă că ajută la menţinerea nivelului de hidratare din organism. În plus, contribuie la normalizarea temperaturii corpului. Castravetele este bogat în vitaminele A şi C, fibre şi acid folic, substanţe nutritive care contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Îmbunătăţeşte digestia

Prezenţa fibrelor dietetice contribuie la stimularea procesului de digestie, favorizând eliminarea toxinelor acumulate în sistemul digestiv. Totodată, enzimele prezente în legumă ajută la o mai bună absorbţie a proteinelor în corp din alimentaţie.

Favorizează slăbitul

Când sunt mâncaţi în cantităţi egale sub formă de salată sau smoothie, morcovul şi castravetele au foarte multe beneficii asupra sănătăţii. Ambele legume au un conţinut caloric scăzut dar unul ridicat de fibre, care oferă o senzaţie de saţietate. Bea un pahar de suc (morcov şi castravete) sau mănâncă o salată, în fiecare zi.

Previne problemele pielii

Mulţi oameni nu cunosc beneficiile pe care le are apă cu felii de lime şi de castravete. Antioxidanţii prezenţi în lămâia verde şi în castravete ajută la eliminarea toxinelor din corp, ele fiind cele care provoacă dezvoltarea multor probleme ale pielii. Mai mult, foarte eficiente sunt măştile faciale pe bază de castravete, care curăţă tegumentul şi îi oferă o strălucire naturală.

Întăreşte musculatura

Bea apă cu suc de lămâie şi suc de castravete pentru o cantitate mai mare de minerale. Silica, un compus prezent în castravete, care are rolul de a susţine dezvoltarea sănătoasă a ţesuturilor. Mai mult, include castravetele în dieta ta (cu tot cu coajă) pentru a beneficia de o cantitate mare de substanţe nutritive.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg