Lumina ideală pentru casa ta

1 47170 original jpg jpeg

Corpurile de iluminat sunt elemente extrem de importante în decorarea casei. Ele contribuie din plin la atmosfera intimă şi caldă a fiecărei camere.

Lampadare,în sufragerie

În camera de zi este nevoie de o lumină caldă,odihnitoare. Pentru a da spaţiului de locuit un aer primitor şi relaxant,foloseşte spoturi direcţionate sau lampadare. Cu ajutorul acestora,poţi crea accente de lumină sau efecte deosebite.

Lămpile cu abajur oferă o lumină caldă,de atmosferă,pe când lampadarele orientate spre tavan dau o lumină indirectă,care nu oboseşte.

Acestea din urmă sunt utile pentru iluminatul general,dar şi pentru evidenţierea unor piese de mobilier sau a unor ornamente. Veiozele dau o lumină punctuală,numai bună pentru lectură sau pentru o conversaţie liniştită la o cafea.

Sfat:Alege o lampă cu picior şi cu abajur,care se poate orienta în direcţia dorită.

Aplice,în dormitor

În dormitor poţi jongla cu mai multe corpuri de iluminat:veioze,aplice sau spoturi încastrate în tavan.

Dacă ai o măsuţă de toaletă,aceasta trebuie să fie bine iluminată. În rest,ai nevoie doar de câteva aplice. Acestea oferă o lumină indirectă,odihnitoare,şi pot fi folosite pentru a accentua anumite zone ale încăperii.

Neoane,în bucătărie

Şi aici e nevoie de variaţie. Blatul de lucru poate fi iluminat cu ajutorul unui tub de neon. Nu renunţa nici la plafonieră,care oferă o lumină generală. O variantă ar fi corpurile suspendate deasupra mesei.