Master floristul Nicu Bocancea: „Aranjamentele în vază, cele rotunde şi în nuanţe pastel sunt hiturile florale ale zilei de Sfânta Maria‟

10 buchet jpg jpeg

Pentru cea mai sărbătorită onomastică feminină din an pentru români, atât în data de 15 august, cât şi în 8 septembrie, master floristul Nicu Bocancea recomandă aranjamentele de tip „ready to use‟, flori de sezon dăruite direct în apă, în vaza cea mai potrivită lor sau aranjamente rotunde, în culori pastelate.

„Sunt extrem de practice şi de frumoase aranjamentele complete de flori de sezon direct in vază, pentru că ele, imediat ce sunt primite, pot fi aşezate pe birou sau în colţul preferat al casei, fără să necesite căutarea vasului potrivit şi se armonizează ideal ca stil, cromatică şi dimensiune cu întreg contextul‟, consideră expertul în aranjamente florale.

Aproape 2 milioane de femei din România îşi sărbătoresc ziua numelui pe 15 august, iar vânzările de flori de la lanţul de florării coordonat de Nicu Bocancea cresc cu 100% în această zi a anului, ceea ce necesită pregătire în prealabil şi stocuri pe măsura cererilor.  „Este o sărbătoare şi pentru noi ziua de Sf. Maria şi ne pregătim din timp pentru ea. Ne aprovizionăm cu stocuri mari de flori, ca să putem face faţă comenzilor din această zi care se dublează ca număr faţă de o zi obişnuită din an. Ştim din istoria ultimilor ani şi din cum simţim publicul ce fel de flori se caută şi, în plus, încercăm în fiecare an să le aducem recomandări în linie cu trendurile internaţionale din floristică‟, declară Nicu Bocancea, care a sesizat că mare parte din clienţii care vin în florăriile lor se bazează pe gusturile şi cunoştinţele lor floristice pentru a realiza cel mai potrivit şi expresiv aranjament pentru persoana iubită.    

Cele mai căutate flori pentru ziua de Sf. Maria sunt cele de sezon, lisianthusul şi hortensiile, însă niciodată nu lipsesc din topul preferinţelor trandafirii, freziile, matiolele sau buchetele din flori de camp care impresionează prin delicateţe şi cromatică vie. ”Cele mai vândute sunt aranjamentele pe rotund, medii ca dimensiune şi pastel ca dominantă cromatică, însă întotdeauna legea o face preferinţa sărbătoritei care dă linia buchetului”, adaugă Nicu Bocancea care activează în industria florală naţională şi internaţională de peste 20 de ani.