Materiale care irită pielea sensibilă

1 80241 original jpg jpeg

Dacă ai pielea sensibilă, atunci e de preferat să eviţi anumite materiale, care îţi pot provoca anumite iritaţii destul de serioase ale pielii. De cele mai multe ori, dacă te confrunţi cu o astfel de problemă, tot ceea ce trebuie să faci este să renunţi la a mai purta materialul respectiv, alteori trebuie să mergi la dermatolog, dacă iritaţia persistă.

Iată însă ce materiale ar trebui să eviţi dacă ai pielea sensibilă:

Lâna

E un material călduros, care e perfect pentru zilele friguroase de iarnă, dar este şi unul dintre materialele care produce iritaţii destul de grave ale pielii. Dacă totuşi nu poţi renunţa la acest material, încearcă să nu-l porţi direct pe piele.

Poliesterul

Foarte multe articole vestimentare sunt făcute în întregime din poliester. Uneori acesta este combinat cu bumbac şi alte materiale. Dacă ai iritaţii şi mâncărimi ale pielii e posibil ca hainele din poliester să fie cauza.

Mătase artificială

Un substitut mult mai ieftin al mătasei, mătasea artificială produce deseori iritaţii ale pielii. De aceea, e recomandat să investeşti în materiale din mătase naturală, care sunt chiar recomandate celor care au pielea sensibilă.

Nailon

Este un material destul de folosit în fabricarea diferitelor piese de vestimentaţie. Dacă ai pielea sensibilă, evită-l pe cât posibil deoarece irită pielea.

Bumbacul

Probabil cel mai folosit material în industria textilă, bumbacul e unul dintre materialele care, la fel ca mătasea naturală, nu irită pielea. Problema intervine în urma spălării materialului, deoarece acesta absoarbe substanţe toxice din balsamul şi detergentul de rufe, ceea ce duce la iritaţii ale pielii.

Ce materiale nu irită pielea?

Bumbacul organic, mătasea naturală, caşmirul, pânza de in, cânepă şi bambus sunt materiale care nu irită pielea. Ai grijă însă ca articolele vestimentare să fie confecţionate în întregime din acestea. Combinate cu fibre textile artificiale, acestea provoacă iritaţii ale pielii.

Sursa foto: vineverareviews.com