Medicina chineză tratează crizele biliare

1 63228 original jpg jpeg

Organ mic, localizat în apropierea ficatului, vezica biliară are rolul de a depozita şi concentra lichidul sintetizat la nivelul ficatului (bila). Alimentele grase perturbă însă activitatea acesteia.

Vestea bună este că,în afara medicamentelor,medicina tradiţională chineză are şi un remediu uşor de administrat:preparate din pui.

În mod normal,în organism sunt absorbite numai substanţele solubile în apă. Când alimentele grase-insolubile-ajung la nivelul duodenului (prima parte a intestinului subţire),hormonul numit colecistochinină este eliberat în circulaţie. El ajunge la nivelul vezicii biliare şi determină contracţia acesteia cu eliberarea bilei în tractul gastrointestinal.Supa te fereşte de dischinezie"La o masă bogată în grăsimi, vezica biliară se goleşte complet în decurs de o oră. Uneori, răspunsul vezicii la colecistochinină este inadecvat şi apare dischinezia. Supa de pui poate preveni acest neajuns",explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro). Cu rolul de a crea o energie "caldă" pentru tot tractul digestiv,de a aduce un supliment de qi (energie vitală),supa stimulează apetitul şi preîntâmpină creşterea vâscozităţii sângelui,a limfei şi a secreţiei biliare şi apariţia parezelor,a nodulilor limfatici şi a dischineziei biliare.

AICI găseşti alte remedii chinezeşti recomandate!Recente