Metoda Feng Shui pentru alegerea culorilor camerei

1 67311 original jpg jpeg

Atunci când vine vorba de alegerea celei mai potrivite culori, decizia nu este una uşoară. Trebuie luaţi în considerare mulţi factori precum modul în care este luminată încăperea sau dimensiunile ei. Noi îţi spunem în ce constă metoda Feng Shui pentru alegerea culorilor camerei.

Semnificaţia fiecărei culori

Culorile joacă un rol important în designul Feng Shui,deoarece fiecare are o anumită vibraţie. Alegerea unei culori potrivite sau dimpotrivă nepotrivite poate avea un impact semnificativ asupra stării de spirit a celui care păşeşte în încăpere. Aşadar,interesează-te din timp care este semnificaţia fiecărei culori şi cărui context i se potriveşte.

Cine foloseşte mai des camera

Dacă este o cameră destinată somnului este recomandat să eviţi culorile puternice şi să optezi pentru unele mai calde. De asemenea,această regulă se aplică şi pentru camera copiilor. Chiar dacă fiicei tale îi place culoarea roşu ea este o culoare vie,iar vederea ei în mod constant poate crea o stare de agitaţie.

Culorile aprinse,potrivite pentru locurile frecventate

Sufrageria,bucătăria,holurile sau biroul sunt locurile în care se desfăşoară cea mai mare parte din activităţile zilei şi în care familia se strânge pentru a petrece timp împreună. În aceste spaţii poţi încerca diferite tonuri de galben,portocaliu sau roşu. De asemenea,te poţi juca cu nuanţe ale altor culorii vii,deoarece acestea induc o stare de bine şi te energizează.

Axează-te pe culorile preferate

Chiar dacă se spune că în Feng Shui roşu este o culoare norocoasă şi alungă spiritele rele,acest lucru nu înseamnă că este obligatoriu să o foloseşti,mai ales dacă nu este o culoare pe care să o agreezi. Pentru dormitor mizează pe nuanţe calde,care au efect calmant,cum sunt tonurile deschide de verde sau albastru.

Atenţie la culoarea alb

Multă lume o consideră o culoare neutră,însă în Feng Shui albul este o culoare îndrăzneaţă,pe care este mai bine să o eviţi să o foloseşti singură. Mult mai recomandate sunt nuanţele de gri,alb murdar sau crem.

Negru,cu o anumită limită

Negrul nu este considerat o culoare potrivită pentru bucătărie sau dormitor,dar întotdeauna există o soluţie dacă el se află printre preferinţele tale. De exemplu,în dormitor,poţi vopsi doar peretele în care ai aşezat patul în negru,în timp ce pentru ceilalţi pereţi să optezi pentru nuanţe deschise,cum este crem. Aceeaşi regulă se poate aplica şi pentru bucătărie,dar ţine seama că negrul trebuie să fie culoarea minoritară.