Mic ghic de utilizare a ierburilor aromatice

1 77264 original jpg jpeg

 De câte ori nu ai gustat din mâncare şi ţi-ai dat seama că mai are nevoie de condimente? Pe lângă sare şi piper, poţi da un plus de savoare preparatelor cu ierburi aromatice. Unele se potrivesc mai bine cu preparatele din carne, în timp ce altele pot fi combinate doar cu legume.

Busuiocul merge cu roşii

Busuiocul este nelipsit din bucătăria italiană, unde este presarat peste pizza şi pe celebra salată Caprese. Şi asta pentru că aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect cu dulceaţa roşiilor. Poţi adăuga busuioc în sosul pesto, în paste, sau îl poţi servi cu fructe uşor acrişoare. Are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare şi este o sursă naturală de magneziu.

Cimbrul, ideal în omlete

Gospodinele îl folosesc mai ales pentru a da savoare borşului crud de casă, dar dă gust deosebit şi fripturilor, dacă este adăugat în marinadă. Se potriveşte cu carnea de porc, de miel, de raţă sau de gâscă. Îl poţi adăuga şi în preparatele cu legume, în cele cu fasole boabe şi în omlete. Două linguri de cimbru tocat asigură jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina K.

Tarhonul înlocuieşte sarea

Tarhonul e preferat în stare proaspătă, pentru aromele sale fine şi picante de anason. La noi, e folosit în ciorba ardelenească de porc, şi dă savoare fripturilor din carne de oaie, porc sau vită. Aromatizează frumos uleiul de măsline sau oţetul pentru salate. Poate fi presărat peste salate, maioneză, sosuri, înlocuind cu succes sarea - pentru că planta conţine în cantităţi mari săruri minerale de sodiu şi potasiu.

Mărarul, un condiment universal

De la creme de brânză pentru umplut roşii sau ardei, până la salate de cartofi şi omlete, mărarul poate fi adăugat aproape în orice preparat. Este nelipsit din celebrul sos grecesc tzatziki, în timp ce turcii îl presară peste supele reci de iaurt. Tijele de mărar cu seminţe sunt cele care oferă un gust inconfundabil murăturilor, în special castraveţilor în saramură. Frunzele de mărar sunt o sursă de fier şi calciu.

Pentru a revigora frunzele veştejite ale ierburilor aromate proaspete, taie 1-2 cm din codiţe, apoi pune-le câteva ore într-un vas cu apă foarte rece.

Valoare energetică 8 kcal

Proteine 1 g

Lipide 0 g

Valoare energetică 7 kcal

Proteine 0 g

Lipide 0  g

Valoare energetică 12 kcal

Proteine 2 g

Lipide 0 g

Valoare energetică 8 kcal

Proteine 1 g

Lipide 0 g

Valoare energetică 3 kcal

Proteine 0

Lipide 0



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg