Mimoza, o floare pudică

1 65054 original jpg jpeg

Este o plantă care poate fi aclimatizată şi la noi în ţară. Dacă ştii cum să ai grijă de ea, te va recompensa cu flori roz sferice, ce-ţi vor colora încăperea.

Originară din America de Sus,planta are aspectul unui arbust. Spre deosebire de celelalte flori,mimosa are o calitate foarte rară:poate reacţiona la atingere,grad de iluminare şi căldură. Aşa că,dacă te-ai hotărât să îngrijeşti o astfel de floare,să nu te mire când vei vedea cum frunzele ei se strâng la orice atingere. În câteva minute,ele revin la forma iniţială. Important este ca acest lucru să nu se repete de multe ori pe zi,pentru că planta riscă să se deterioreze.

Iubeşte razele soarelui

Pentru a se dezvolta,mimosa are nevoie de cât mai multă căldură şi lumină. Poţi s-o pui pe pervazul ferestrei sau pe terasă,într-un loc cu semi însorit. În caz contrar,razele soarelui prea puternice vor duce la arderea frunzelor. Ai grijă ca pământul din ghiveci să fie în permanenţă umed şi s-o uzi o dată la două zile cu apă lăsată la decantat peste noapte. Specialiştii în horticultură recomandă utilizarea unui fertilizator o dată la două săptămâni,dacă vrei ca exemplarul pe care îl ai să se dezvolte armonios.Recente