Mobilier pentru o bucătărie mai practică

1 54969 original jpg jpeg

Bucătăria nu este nici pe departe doar camera în care găteşti şi iei masa. Acest spaţiu este de cele mai multe ori şi loc de întâlnire cu amicii sau cu rudele ori zona în care copilul tău îşi face temele mai dificile împreună cu tine.

Din aceste motive,ai nevoie de piese de mobilier care să îndeplinească mai multe funcţii deodată. Corpurile de mobilier şi accesoriile multifuncţionale sunt perfecte pentru o locuinţă de mici dimensiuni,deci şi pentru o încăpere precum bucătăria,pentru că se pliază pe necesităţile tale.

Electrocasnice încastrate

Unele corpuri de mobilă create pentru bucătărie pot încorpora electrocasnice precum cuptorul cu microunde sau cel electric,hota sau frigiderul. De asemenea,poţi „îmbrăca“ în mobilă şi maşina de spălat rufe,pentru a putea face mai multe în timp ce eşti în bucătărie şi găteşti. În acest mod vei avea mai mult loc de depozitare pentru o mulţime de alte lucruri care-ţi ocupau cămara sau restul casei. Reţine! Dacă alegi această variantă şi-ţi faci mobila de bucătărie la comandă,când iei măsurătorile,păstrează spaţiu între electrocasnice şi blat sau mobilier,pentru o bună ventilaţie şi,în cazul maşinii de spălat,pentru a nu deteriora mobila în timpul programului de stoarcere. 

Colţar Cleo,Dedeman

simeon stalpnicul png

Dulapurile suspendate,ideale dacă n-ai cămară

Alege să foloseşti la maximum spaţiul rămas liber pe pereţi şi montează corpuri suspendate cu uşi din lemn sau din sticlă securizată,cu deschidere verticală sau orizontală,diversificând pentru un plus de originalitate. Ele sunt o soluţie excelentă în situaţia în care n-ai o cămară sau visezi la mai mult spaţiu pentru conserve ori plante uscate pentru ceaiuri. Unele corpuri de mobilă pentru bucătărie pot avea picurător,însă este posibil ca el să-ţi „fure“ din spaţiul destinat păstrării veselei sau al altor accesorii utile în bucătărie.

Cărucior bucătărie,Ikea

simeon stalpnicul png

Spaţiul pentru masă,cu multiple funcţii

Poate deveni şi loc de primire a unor oaspeţi,deci n-ar strica să ai la dispoziţie o masă extensibilă sau un colţar comod. Acesta din urmă este o variantă practică şi elegantă de-a amenaja o bucătărie,mai ales că unele au,sub şezut,spaţii de păstrare pentru o mulţime de lucruri. În plus,un cărucior cu rotile îţi oferă mai mult spaţiu de lucru şi de depozitat,te ajută să duci toate cele necesare unei mese festive care are loc în living,dar poate fi,alături de un scaun înalt,un mic birou pentru copilul tău când îşi face temele alături de tine,în bucătărie. Un astfel de cărucior poate avea şi sertare,care se deschid din două direcţii,ideal şi pentru păstrarea câtorva instrumente de scris pentru copii.

Extraponturi

Taburet,Ikea,69,99 lei

simeon stalpnicul png

-Un taburet colorat poate fi suport pentru picioare,scăunel pentru copii sau scară,pentru ca tu să ajungi la corpurile suspendate pe pereţi.

-Dacă ustensilele de bucătărie ocupă prea mult loc în sertare,aşază-le la îndemână,pe cârlige prinse pe o şină.

-Vrei o bucătărie care inspiră prospeţime? Poţi avea o mică grădină în acest spaţiu,aşezând flori pe marginea geamului sau,de ce nu,într-un suport de condimente,alături de câteva borcănele cu mirodeniile tale preferate.