Muşeţelul diminuează disconfortul menstrual

1 75511 original jpg jpeg

Ceaiul de muşeţel, bogat în flavonoide şi antioxidanţi este unul dintre cele mai populare remedii, datorită multiplelor sale beneficii pe care le aduce corpului, precum reducerea nivelului de stres, reglarea somnului, diminuarea simptomelor menstruale, stimularea sistemului imunitar şi înfrumuseţarea pielii.

Diminuează disconfortul menstrual

Proprietăţile sale antiinflamatorii şi efectul relaxant pe care îl au asupra întregului organism, fac muşeţelul să fie cea mai folosită plantă în rândul femeilor care se confruntă cu dureri menstruale. Acestea pot include şi stări de balonare, crampe, transpiraţie excesivă şi probleme cu somnul, însă pot fi combătute cu succes cu ajutorul ceaiului de muşeţel.

Estompează ridurile

Este utilizat de secole şi în tratamentele de înfrumuseţare pentru că poate trata iritaţiile pielii, precum roşeaţa sau eczemele. De asemenea, folosirea periodică a compreselor cu ceai de muşeţel îmbunătăţesc vizibil calitatea pielii, ajutând la diminuarea ridurilor.

Întăreşte sistemul imunitar

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti sistemul imunitar încât să facă faţă infecţiilor, ceaiul de muşeţel este un remediu excelent pe care îl poţi folosi. Compuşii fenolici pe care acesta îi conţine îţi ajută organismul să facă faţă împotriva infecţiilor bacteriene.

Reduce stresul

După o zi lungă la muncă, tot ce îţi doreşti e să ai parte de linişte. O cană cu ceai de muşeţel reglează nivelul de serotonină şi de melatonină, acest având drept consecinţă eliminarea stresului şi a stărilor de anxietate. Este suficient să bei una sau două căni zilnic pentru a putea scăpa de simptomele stresului cronic.

Reglează somnul

Persoanele care întâmpină dificultăţi în a se odihni, cel mai probabil din cauza stresului acumulat de-a lungul timpului, pot recurge la tratamentul cu ceai de muşeţel. Acesta este potrivit şi celor care suferă de apnee. În fiecare seară, cu un sfert de oră înainte de culcare, bea o cană călduţă de ceai de muşeţel, care te va ajuta să adormi mai repede şi să ai un somn odihnitor.

De folos în tratarea diabetului

Conform studiilor, ceaiul de muşeţel s-a demonstrat a fi de folos persoanelor care suferă de diabet pentru că scade nivelul de zahăr şi reglează nivelul de insulină din sânge. Cu toate acestea, este recomandat să te consulţi cu medicul tău înainte pentru a îţi prescrie cea mai potrivită formă de tratament pentru tine.

Întăreşte firul de păr

Aplicat extern, are efecte benefice asupra pielii corpului, cât şi a scalpului. Calmează senzaţia de mâncărime, elimină mătreaţa şi întăreşte şi firul de păr, făcându-l să fie mai rezistent şi mai lucios.

Atenţie! Ceaiul de muşeţel nu este recomandat femeilor însărcinate pentru că poate creşte riscul avortului spontan.