VIDEO Nu arunca pernele vechi! Iată ce lucruri interesante poți să faci cu ele

Probabil ai auzit că dacă ai folosit aceleași perne mai bine de un an, este cazul să le arunci. Nu te grăbi! Cu ajutorul lor, poți să faci o mulțime de lucruri interesante.

image

Pentru siguranța sănătății noastre, dar și din motive de igienă, conform „National Sleep Foundation‟, este bine să înlocuim toate pernele folosite din casă la aproximativ un an, maximum doi. Dar asta nu înseamnă că pernele tale preferate nu pot fi reciclate și reutilizate! Dn fericire, există multe modalități ecologice pentru a reutiliza pernele vechi. Iată câteva forme noi pe care pernele tale ar putea să le ia! 

image

Compost - Penele sunt un material de compost foarte bun. Așa că golește perna veche și folosește penele pe post de îngrășământ pentru flori. Pune umplutura într-un coș împreună cu frunze greblate, zaț de cafea și resturi de legume, lasă să acționeze, iar în aproximativ șase luni vei avea un îngrășământ bogat în azot. Simplu, nu?

Citește și: Cinci lucruri pe care le poți face cu frunzele din grădină

Alte perne noi - Doar pentru că perna ta favorită nu mai poate fi folosită pentru somn, asta nu înseamnă că nu poate fi inclusă în designul sufrageriei. Poți să cumperi o țesătură colorată și să realizezi o altă pernă pufoasă pe care să îți sprijini umerii sau spatele. De asemenea, pernele noi pot fi folosite și pentru scaunele din grădină. Alegerea îți aparține!

Vezi și: Cele mai bune perne pentru dormit. Vara trebuie să alegi un model special 

Scaune pentru podea - Dacă te-ai hotărât să reciclezi mai multe perne, o idee este să realizezi din umplutura lor perne noi pentru podea pe care musafirii se pot așeza confortabil în jurul mesei de cafea. Iată mai jos cum trebuie să faci! 

Pat conforabil pentru animalele de companie - Pentru că pisicile iubesc să se răfețe pe perna ta, o idee excelentă este să le faci propriul pat dintr-o pernă pufoasă. Golește perna și îmbracă compoziția într-un alt material textil. Acoperă perna cu o pătură veche super moale și lasă-ți animăluțul de companie să se relaxeze. 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube