Cele mai bune perne pentru dormit. Vara trebuie să alegi un model special

5 cele mai bune perne jpg jpeg

Te trezeşti uneori cu dureri de cap, de gât sau de umeri. Află că problema poate porni chiar de la perna pe care dormi. Forma, ţesăturile, precum şi umplutura unei perne pot face diferenţa între un somn odihnitor şi unul agitat.

Interesul pentru a oferi condiţii optime de somn i-a făcut pe producători să creeze perne pentru fiercare poziţie de dormit, inclusiv în cazul existenţei unor probleme de sănătate. De aceea, pe piaţă există o gamă destul de largă de astfel de produse: de la perne pentru dormitul pe spate sau pe burtă până la perne cervicale şi antisforăit.

Mai citeşte şi: Plante pe care să nu le ţii în dormitor. Îţi consumă oxigenul!

Perne din puf, ca-n odaia bunicilor

perna puf gasca rata jpg jpg jpeg

Printre cele mai apreciate perne sunt cele umplute cu pene şi cu puf de gâscă sau de raţă. Sunt foarte moi şi oferă o experienţă senzorială deosebită. Atât puful, cât şi penele de gâscă nu provoacă alergii şi nu favorizează dezvoltarea bacteriilor, dacă umplutura a fost realizată în condiţii sigure. Mai mult, aceste perne au o durată de viaţă mai mare decât cele cu umpluturi sintetice. Se recomandă spălarea lor periodică, la o temperatură de 40-60°C.

Perne din spumă cu memorie, cu rol de protecţie

perna spuma cu memorie jpg jpeg

Numite şi perne ergonomice, pernele cu memorie, umplute cu spumă poliuretanică, se mulează perfect pe forma gâtului şi a capului, oferind un confort sporit. Acestea asigură o bună circulaţie a sângelui şi reduc tensiunea musculară din zona cefei. Deşi sunt foarte comode şi antialergice, nu pot fi spălate. De aceea, este foarte important să foloseşti o husă de protecţie, din bumbac.

Mai citeşte şi: Te foieşti de pe o parte pe alta? Urmează aceste 5 sfaturi pentru a avea un somn odihnitor

Perne din bambus, pentru nopţile de vară

Aceste perne sunt umplute cu fibră de bambus, cu biluţe din fibră siliconată şi învelite în ţesătură de bambus. Ele sunt ideale mai ales pe timpul verii, pentru că materialul păstrează răcoarea. De asemenea, fibrele de bambus oferă o ventilaţie foarte bună prin dispersia umidităţii excesive, fiind, deci recomandate şi persoanelor care transpiră spontan în timpul somnului. În plus, bambusul are proprietăţi antialergice şi antimicrobiene, reprezentând alegerea perfectă pentru persoanele cu ten sensibil sau pentru cele care suferă de alergii sau de astm. Aceste perne pot fi igienizate în maşina de spălat, la temperaturi mai mici de 30 °C. Pentru uscarea lor, viteza de stoarcere nu trebuie să depăşească 600 de rotaţii pe minut.

Pernele din nanofibră, hipoalergenice

perna life 50x70 nanofibra jpg jpeg

Nanofibra este un produs sintetic care imită perfect structura pufului de gâscă. Pernele cu această umplutură permit circulaţia aerului, îşi păstrează bine forma şi sunt uşor de întreţinut. În ele nu se dezvoltă bacterii şi acarieni, sunt hipoalergenice şi lavabile. Se curăţă conform informaţiilor de pe etichetă.

Mai citeşte şi: Câte ore este bine să dormi în funcţie de vârstă

Sursa foto: Shutterstock