Nu le daţi mai mult de un ou pe săptămână

1 47204 original jpg jpeg

Dacă aveţi animale de companie, perioada pregătirilor de Paşte este una “sensibilă”. Câinele sau pisica vor simţi miros de fripturi şi ciorbiţe, vă vor vedea pregătind mâncăruri peste mâncăruri şi, evident, vor pofti. Iată ce le puteţi da şi ce nu, pentru a evita probleme de sănătate.

Grăsimea,organele de miel,oasele,dar şi dulciurile,toate acestea creează colecistite acute,enterite,pancreatite,sau indigestie câinelui şi pisicii. De asemenea,pot provoca alergii alimentare,care se manifestă prin vomă,diaree,sau mâncărimi.

Trebuie să ştiţi că laptele nu e un antidot. Nici apa caldă cu sare,pentru a-i provoca voma. Tot ce trebuie să faceţi este să-l duceţi,în cel mai scurt timp,la medicul veterinar. Cel mai simplu,pentru a preveni problemele,izolaţi animalul atunci când gătiţi sau când puneţi masa.

Pentru că se pregătesc multe ouă roşii,în această perioadă,nu încercaţi să-i daţi câinelui mai mult de un ou pe săptămână,oricât de mult i-ar plăcea,pentru că este greu digerabil şi îi poate provoca alergii. Pisicile nu ar trebui să se atingă de acest aliment.

Ele sunt mai sensibile atunci când li se schimbă meniul obişnuit,în plus,sunt şi mai greu de tratat. Ciorba nu le face rău,dacă este fără oase.

Carnea de miel e bună doar fiartă

Carnea de miel este dietetică,conţine puţine grăsimi rele,are conţinut ridicat de proteină şi este uşor digerabilă. În plus,animalelor li se pare delicioasă.

Puteţi să le daţi,singura condiţie este să nu fie crudă sau prăjită şi să nu conţină oase.

Prin carnea crudă pot fi transmise diverse afecţiuni parazitare,iar oasele pot rămâne blocate pe instestin şi provoacă perforaţii.Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg