Obiecte pe care le cureţi prea des

1 80807 original jpg jpeg

Ne aflăm în toiul curăţeniei de Paşte, aşa că fiecare obiect din casă trebuie curăţat temeinic. Însă, trebuie să ştii că, din exces de zel, sunt anumite obiecte din casă pe care ai tendinţa de a le curăţa mult prea des, ceea ce nu e deloc bine. 

Hainele

În afară de lenjeria intimă, hainele nu ar trebui spălate zilnic. De exemplu, o pereche de blugi poate fi purtată mai mult de o dată, iar spălarea lor excesivă îi va deteriora într-un timp foarte scurt.

Becurile

Nu e indicat să cureţi becurile din casă de praf în fiecare zi, dimpotrivă. O dată pe lună e suficient!

Îmbrăcămintea de iarnă

Cizmele sau geaca de iarnă pot fi purtate un sezon întreg dacă le speli o dată sau de două ori.

Păturile şi pilota

Doar dacă nu ai un animal de companie, păturile şi pilota de pe pat nu ar trebui spălate săptămânal, o dată pe lună fiind suficientă curăţarea lor.

Draperiile şi perdelele

Şi aceste intră la categoria obiecte din casă care nu trebuie spălate zilnic sau săptămânal. Mai mult, o dată pe an e suficient. În cazul celor din bucătărie se impune curăţarea lor sezonieră, fiind expuse mai mult mizeriei şi mirosurilor.

Covoarele şi tapiţeria

În mod ideal, acestea trebuie spălate şi curăţate o dată pe an.

Jucăriile din baie

Jucăriile din baie ale copiilor ar trebui curăţate temeinic o dată pe lună, în restul zilelor clătirea lor cu apă rece este suficientă.

Pernele

O dată la trei sau şase luni ar trebui ca pernele de pe pat să fie curăţate.

Cuptorul

Curăţarea cuptorului nu trebuie să facă parte din lista săptămânală de curăţenie. De două sau trei ori pe an e mai mult decât suficient, în cazul în care nu ai de-a face cu accidente culinare.

Cămara din bucătărie

O dată sau de două ori pe an, de preferat toamna, ar trebui ca această zonă din casă să fie curăţată.