Opt lei testaţi pozitiv cu COVID, într-o grădină zoologică din India. Care este starea lor?

1 lei iar jpg jpeg

Luna trecută, întreaga lume a aflat despre felinele care au fost diagnosticate cu COVID-19, într-o grădină zoologică din India, însă prea puţin se ştie despre starea lor actuală, la aproape o lună de la infectare.

India se află în continuare într-una dintre cele mai dramatice situaţii cauzate de răspândirea noului coronavirus, înregistrând un total de aproape 30 de milioane de cazuri până acum şi peste 350.000 de morţi. Însă nu numai oamenii au de suferit din cauza acestui virus. Luna trecută, au fost depistaţi nu mai puţin de opt lei care au fost testaţi pozitiv cu COVID. Cum se simt aceştia în prezent?

Veştile nu sunt în totalitate bune, din păcate. O leoaică a murit din cauza infecţiei cu Covid-19, în timp ce alţi opt lei au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, au precizat autorităţile indiene la începutul lunii iunie. Acest caz este cel mai recent în ceea ce priveşte răspândirea Covid-19 printre felinele dintr-o grădină zoologică.

Leoaica decedată avea 9 ani şi se numea Neela. Felina se afla în Grădina Zoologică Lalandur de lângă Chennai şi a murit pe 3 iunie, după ce a prezentat simptome specifice noului coronavirus, precum secreţie nazală, cu numai o zi înainte, ne informează The News Minute.

Conform celor declarate de angajaţii grădinii zoologice, cinci lei au început să prezinte lipsa poftei de mâncare şi tuse ocazională pe 26 mai. După apariţia unor asemenea simptome, s-au prelevat mostre de la acele animale, pentru a fi testate de Covid. În total s-au făcut 11 astfel de analize, dintre care 9 au ieşit pozitiv, inclusiv cea a Neelei.

Toţi ceilalţi lei care au ieşit pozitivi sunt atent supravegheaţi şi trataţi pentru simptomele pe care le prezintă de către veterinarul grădinii zoologice şi îngrijitorii animalelor.

Sursa infectării animalelor este necunoscută, având în vedere că toţi angajaţii grădinii zoologice din India au fost vaccinaţi anti-Covid şi sunt obligaţi să poarte protecţie atunci când intră în contact direct cu animalele.

Foto - Shutterstock