Orgasmul, cel mai bun analgezic

1 79182 original jpg jpeg

E ceva ce stă între tine şi o lume plină de lucruri productive: un orgasm! Dacă mulţi dintre oameni văd sexul ca pe activitate recreativă, lasă-ne să-ţi deschidem o portiţă, pe care, poate, n-ai fi avut curaj să priveşti. Orgasmul ca o necesitate zilnică.

În decada a treia de viaţă, începând cu 20 de ani, încep anxietăţile şi grijile. Îţi cauţi „un job bun“ într-o perioadă în care joburile nu stau atârnate de gard, te străduieşti să-ţi pui la punct o carieră, poate îndrăzneşti să visezi la o casă... Între 30 şi 40 de ani eşti înglodată în datorii, anxietăţile se adâncesc, la fel şi migrenele.

Doctorii îţi spun că asta face parte din procesul de îmbătrânire şi-ţi prescriu un castronel cu pilule care-ţi alterează starea psihică, inducându-ţi, vezi bine, un fals sentiment de linişte. Dar, în loc de Xanax, nu mai bine încerci tu un orgasm pe bază zilnică? 

Lăsând la o parte faptul că depresia e scumpă şi nu-ţi permiţi, orgasmul e gratis şi e mult mai bun pentru sănătatea ta psihică. Schimbări simple pe care poţi să le faci îţi pot îmbunătăţi în mod sensibil calitatea vieţii.

Sex, sex, sex

Poţi să îmbini dieta sănătoasă cu o oră de meditaţii în fiecare dimineaţă şi ai să vezi cât de bine ai să începi să te simţi imediat. În loc să-ţi hrăneşti anxietăţile, mai bine le laşi să flămânzească.  Sănătatea şi starea fizică de bine îndepărtează anxietatea, pe câtă vreme obsesiile şi fanatismele nu fac decât s-o adâncească.

Sexul matinal e excelent pentru un început de zi. Începe-ţi ziua cu un orgasm (sau cinci) şi-o să vezi c-or să-ţi ia durerea cu mâna.

De altfel, un studiu făcut în 2013 a arătat că 60 la sută dintre cei care suferă de migrene au scăpat de ele după o partidă de sex. 

Endorfinele eliberate în timpul sexului funcţionează pe post de analgezic. Un orgasm, obţinut sub orice formă, îţi ia durerea de cap cu mâna! Studiile arată că sexul cu un partener scade tensiunea arterială şi calmează prin eliberarea oxitocinei.

Şi uite aşa, orgasmul e cel mai bun analgezic!

Sursă foto: www.freepik.com