Oţetul alb, detergentul minune

1 47806 original jpg jpeg

Elimină produsele de curăţat chimice şi profită de calităţile oţetului alb, care face minuni. Casa ta va străluci!

Aruncă o privire în locul în care ţii produsele de curăţat şi-ai să vezi că sunt o mulţime:pentru geamuri,pentru gresie,pentru parchet,pentru chiuvetă.... Poţi face economii însemnate la buget şi vei proteja şi mediul dacă vei folosi produse naturale. Oţetul alb este un mic vrăjitor,poate curăţa aproape orice!

-curăţă geamurile şi oglizile,fără a lăsa urme. Prepară un amestec dintr-o lingură de oţet,o lingură de amoniac,o cană de apă şi 2-3 picături de detergent. Pulverizează geamurile şi oglizile,şterge cu hârtie de ziar sau o cârpă moale şi,gata!

-oţetul elimină piatra depusă pe vasele de toaletă,bateria de duş sau ceainic. Introdu capătul duşului într-o pungă cu pţet şi lasă-l aşa peste noapte. A doua zi,curăţă cu o periuţă sita duşului. Bateriile de inox se curăţă cu oţet fierbinte în care s-a dizolvat sare grunjoasă. Reţeta este bună şi pentru chivetele de inox.

-elimină mirosurile neplăcute. Pune o farfurie întinsă cu puţin oţet în cameră şi vei scăpa de mirosurile nedorite. În plus,alungă şi ţânţarii.

-previne apariţia mucegaiului în baie. Pune oţet într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte,după ce aui făcut baie,faianţa şi perdeaua de duş.

-curăţă fundurile de bucătărie cu puţin oţet şi vor dispărea toate mirosurile,mai ales cel de ceapă.

-elimină petele de deodorant de pe haine. Pulverizează puţin oţet pe pete,lasă câteva ore să acţioneze,apoi spală obiectul de îmbrăcăminte.

-iarna,şterge parbrizul cu o soluţie formată din 3 părţi oţet şi o parte apă. Nu va mai îngheţa şi vei scăpa de racletă!

-Curăţă covoarele cu un amestec de două părţi oţet şi o parte apă. Se împrospătează şi culorile,şi aerul din casă.