Papion, companionul de apartament

1 68723 original jpg jpeg

Apreciate pe vremuri la curţile regale din Franţa şi modele pentru pictori celebri, precum Goya sau Rubens, exemplarele din această rasă sunt graţioase şi elegante.

Cu feţişoara drăgălaşă şi mereu vioi,câinele Papion nu are cum să nu te cucerească. Simpaticul necuvântător de talie mică are capul mic,ochii mari,migdalaţi,picioarele subţiri,blana mătăsoasă,de culoare albă cu pete maronii şi negre,şi urechile drepte,ridicate,ca aripile deschise ale unui fluture. De aici şi numele lui,Papion,care înseamnă fluture în limba franceză.

Îi place joaca în aer liber

Pentru că este un câine plin de energie şi atletic,îi fac bine plimbările în natură şi alergatul,mai ales că astfel de activităţi îl calmează. În plus,poate fi dresat foarte uşor,învăţând într-un timp foarte scurt să facă fel şi fel de trucuri şi giumbuşlucuri. Uneori,se poate dovedi a fi foarte încăpăţânat şi neastâmpărat,dar,de regulă este ascultător,devotat stăpânului şi reţinut în faţa străinilor. Mai mult,este un patruped care iubeşte copiii şi se simte foarte bine în preajma lor. Cu o singură condiţie însă. Ca aceştia să nu fie foarte mici,pentru că-l pot răni din greşeală.