Păstrează-ţi lucrurile de valoare în siguranţă, în vacanţă. 5 trucuri utile

1 84911 original jpg png

Turiştii sunt o pradă uşoară pentru hoţi, indiferent de destinaţia aleasă. Specialiştii susţin că trebuie să ai mare grijă de obiectele tale. Pentru asta vom vorbi azi despre cum îţi păstrezi lucrurile de valoare în siguranţă. Avem pentru tine 5 trucuri utile:

Trucuri utile pentru lucruri de valoare, în vacanţă

1. Alege camera de hotel la un etaj superior

Experţii recomandă să închiriaţi camerele de hotel sau pensiune de la etajul 3 sau 6, în sus. Hoţii pot fura cu uşurinţă din camerele aflate la etajele inferioare de 3. Pot intra şi ieşi din camera voastră fără să fie observaţi.

2. Fiţi atenţi la detalii

Înainte să vă cazaţi într-o cameră, verificaţi dacă uşa de la balcon sau geamurile se pot încuia. Hoţii ştiu că turiştii, de cele mai multe ori, lasă camera la aerisit înainte să plece la plajă sau la vizitat. E indicat să încuiaţi bine camera înainte să plecaţi.

3. Păcăliţi hoţii

Jafurile au loc când nu sunteţi la cazare. Fie că e vorba de hoţi sau de angajaţi, mai bine să fiţi precauţi. Atârnaţi semnul de ”Nu deranjati!” atunci când plecaţi. Ar fi indicat să părăsiţi camera fără să fiţi văzuţi de prea multă lume. Lăsaţi televizorul pornit şi semnul atârnat pe clanţa uşii, pe exterior. Aşa vor crede că sunteţi în cameră.

4. Folosiţi o alarmă

Dacă trebuie să petreceţi noaptea într-un loc public (gară, aeroport etc), puneţi o alarmă pe geantă sau ghiozdan. Aceasta se va activa când hoţul va pune mâna pe ea. Aveţi grijă să nu o atingeţi în timp ce dormiţi. Alarma o puteţi pune si la bagajul pe care îl lăsaţi în camera de hotel. Niciun hoţ nu va ieşi cu o geantă gălăgioasă din hotel.

5. Nu folosiţi seiful din camerele de hotel

Fiecare seif vine cu un cod predefinit pentru a fi deschis. Este folosit de managerul hotelului pentru a deschide seifurile ale căror combinaţii au fost uitate de către turişti. Cel mai des folosit cod e 999999. Puteţi verifica seiful înainte de a îl folosi sau vă puteţi lăsa bunurile la recepţie.

Sursa: brightside.meRecente

ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg