Petele de pe cămaşă. Cum le îndepărtezi rapid prin mici trucuri

petele de pe cămaşă jpeg

Câteodată, o mică pată poate ruina întreg aspectul hainelor tale, încât nu le mai poţi purta şi trebuie să le atunci, însă acum le poţi salva folosind aceste metode simple care îndepărtează petele de pe cămaşă.

1. Petele de pe cămaşă - Petele de transpiraţie

Ca să scapi depetelede transpiraţie de pe haine din zona subraţului toarnă apă caldă sau rece direct pe pată,peste care aplică o soluţie făcută dintr-o măsură de apă şi 3 de bicarbonat. Foloseşte o periuţă de dinţi ca să freci uşor pata,dacă materialul îţi permite. Lasă acest amestec să acţioneze timp de jumătate de oră sau dacă este cazul,chiar şi peste noapte. Spală hainele cu apă caldă,la cea mai mare temperatură pe care o suportă materialul. Unele pete sunt greu de scos din prima,aşa că repetă procedura dacă este nevoie.

2. Petele de marker

Ca să îndepărtezi marker-ul uscat,foloseşte un spray cu aerosol,care conţine şi alcool.

3. Petele de pe cămaşă - Petele de fond de ten

Nu sunt uşor de scos,însă există totuşi două modalităţi foarte eficiente:crema de ras şi detergentul de spălat vase. Pune cremă de ras direct pe pată înainte de a băga hainele la maşina de spălat. În cazul celei de-a doua soluţie,prepară o soluţie lichidă din apă caldă şi detergent de spălat vase. Înmoaie bucata de haină pătată în soluţie,stoarce-o uşor şi freacă cu o cârpă zona până dispare pata.

Citeşte şi:Cum scoţi petele de pe haine

4. Fermoarele blocate

Creionul cerat te poate ajuta în această problemă. Aplică-l pe toată lungimea fermoarului sau concentreză-te doar pe zona blocată. După aceea,trage de fermoar cu grijă în sus şi în jos,până ce acesta se mişca cu uşurinţă.

Dacă creionul nu te-a ajutat,încearcă cu detergent. Pune într-un bol puţin detergent peste care adaugă puţină apă. Înmoaie un beţisor de urechi întâi în detergen,apoi în apă. Asigură-te că beţisorul este bine îmbibat în apă şi detergent şi aplică-l de-a lungul fermoarului. Încercă acum să mişti fermoarul câţiva centimetri.

5. Îndepărtarea scamelor

Sunt multe modalităţi prin care poţi îndepărta scamele. Una dintre ele poate fi lama de ras. Începe prin a a da foarte uşor cu lama în aceeaşi direcţie în care sunt şi scamele. Foloseşte mişcări uşoare,ca nu cumva să tai materialul. Această soluţie este indicată în special pentru paltoanele groase,nu pentru hainele subţiri. O altă variantă ar fi banda adezivă pe care o aplici pe material,după care tragi în sus. Dacă niciuna din cele două variante nu a dat rezultatele dorite,foloseşte un pieptăn de plastic cu dinţii deşi cu care periezi scamele în direcţia în care s-au format.

6. Petele de pe cămaşă - Petele de ruj

Verifică eticheta hainelor ca să te asiguri că pot fi puse în maşina de spălat. Şterge excesul de rujcu un şerveţel curat. Umezeşte cu apă,iar apoi freacă pata cu grijă cu puţin detergent de vase lichid şi lasă să stea aşa 10-15 minute. Cu mişcări circulare,începe să cureţi pata cu un prosop. Dacă pata persistă,aplică pe o bucată de material veche puţin alcool şi freacă pata,dar înainte întoarce haina pe dos şi întinde-o pe o suprafaţă dură,ca să nu se împrăştie şi în zonele curate.

Scapă de petele de ruj cu fixativ

7. Petele de pe cămaşă - Reîmprospătează albul hainelor

Începe prin a face o soluţie din 4 litri de apă şi 250 de grame de bicarbonat. Lasă bicarbonatul să se dizolve complet şi pune hainele la înmuiat aproximativ 8 ore. Pasul următor este să dizolvi în 8 litri de apă fierbinte320 de grame de aspirină,în care vei lăsa iarăşi hainele timp de 8 ore. La final,spală hainele normal în maşina de spălat şi ca săte asiguri că orice pată a dispărut,adaugă şi puţin oţet. Foarte important este să nu amesteci hainele şi să le speli pe cele coloarate separat.