Petele de ulei de pe aragaz se pot curăţa cu gumă de şters. Alte sfaturi practice pentru curăţenia casei tale

1 74085 original jpg jpeg

Pentru multe dintre noi curăţenia casei pare o crovoadă. Avem o veste bună pentru tine! Eliminarea murdăriei poate fi un proces rapid şi simplu, dacă pui în aplicare următoarele trucuri!

Cum cureţi cele mai murdare locuri din baie

Perdeaua de duş va arăta ca nouă dacă fricţionezi toate zonele cu pete galbene şi mucegai cu o soluţie obţinută din peroxid de hydrogen (apă oxigenată) şi apă.

Peroxidul de hidrogen este util şi în îndepărtarea depunerilor de calcar şi petelor de calciu. Toarnă soluţia într-o sticlă cu pulverizator,împrăştie-o pe suprafaţa căzii,iar după o jumătate de oră,clăteşte cu apă caldă.

Citeşte şi:Trucuri să faci curăţenie ca un profesionist

Cureţi uşor suprafaţa căzii dacă răspândeşti carbonat de sodiu (sodă de rufe) în cadă. Aşteaptă câteva minute,apoi toarnă oţet. Curăţă cu grijă suprafaţa cadei cu o perie şi clăteşte cu apă caldă.

Cum elimini uşor petele de ulei de pe aragaz

Îndepărtezi fără probleme petele de ulei de pe aragaz folosind o radieră obişnuită. Pentru eliminarea petelor mai poţi încerca un truc:stoarce o lămâie şi pune zeama pe petele uleioase. După 15 minute,curăţă cu o cârpă umedă.

La curăţarea cuptorului poţi utiliza praful de copt. Şterge cuptorul cu apă fierbinte,presară pe zonele cu probleme praf de copt şi împrăştie apă dintr-o sticlă cu pulverizator. După o jumătate de oră,elimină pulberea cu o cârpă umedă şi spală cuptorul cu apă. Metoda este utilă mai ales în îndepărtarea petele de ulei de pe uşa de sticlă.

Citeşte şi:5 ponturi pentru o curăţenie rapidă

Cum elimini petele de pe covor

Cu 1 lingură de glicerină la 1 litru de apă rece îndepărtezi petele de cafea,cacao sau ceai. Pentru a curăţa covorul de petele de bere,vin sau lichior,fricţionează cu o soluţie pe care o obţii din apă caldă şi detergent. Apoi clăteşte cu un amestec pe care-l obţii combinând 1 linguriţă de oţet şi 0,5 litri de apă caldă.

Aşa scapi de petele de pe ţăsătură!

Petelede vopsea de pe materialele textie dispar dacă foloseşti un amestec de benzină,acetonă şi terebentină în părţi egale. Elimini cu uşurinţă petele de cerneală proaspete de pe haine cu lapte,iar cu 1 linguriţă de sare la o cană de apă cureţiurmele de iarbă.

Credit foto:www.brightside.me