Pisici... cu greutate

1 71888 original jpg jpeg

Suple, sprintene şi jucăuşe – acestea sunt, în general, caracteristicile de bază ale pisicilor. Există însă şi excepţii. E cazul felinelor domestice care sunt mult mai masive decât suratele lor obişnuite: unele cântăresc chiar mai mult decât un copil de 1 an!

Maine Coon,companionul vikingilor

Este atât de frumoasă cu ochii ei expresivi şi capul pătrat,încât circulă şi legende pe seama ei. Una din ele spune că Maine Coon a fost adorată chiar de vikingi:ei ar fi adus-o în America de Nord. Dacă mitul are un sâmbure de adevăr,se pare că felina a pus lăbuţa pe pământul american cu mult înaintea lui Cristofor Columb... Cert e că rasa,una dintre cele mai mari din lume,a devenit pisica oficială a statului Maine din SUA. Cu schelet puternic,corp musculos şi păr lung,felina s-a adaptat perfect condiţiilor vitrege de vreme,din statul aflat la graniţa cu Canada. La maturitate ajunge să cântărească între 10 şi 12 kilograme,dar asta nu o împiedică să se caţere pe uşi sau să intre în sertare. Este companionul perfect al copiilor şi al câinilor deopotrivă,fiind complet devotată familiei care o adoptă.

Norvegiana de pădure preferă viaţa la curte

Cu o greutate de 7-10 kilograme,felina este regina familiei,când nu e vreun prichindel prin preajmă care să o detroneze-caz în care preferă să fie cel mai bun prieten al lui. Rasa a evoluat în munţii şi pădurile din Scandinavia,ceea ce o face ideală pentru viaţa în gospodării cu acareturi şi curte,unde se distrează vânând şoareci sau alţi dăunători. Iar dacă are la dispoziţie şi un copac în care să se caţere,nu mai cere mare lucru. Cu un aspect deloc sălbatic,Norvegiana de pădure are blăniţă mătăsoasă,lungă,şi constituţia asemănătoare rasei Main Coon,cu care este adesea confundată.

Siberiana adoră să stea în braţe

Pentru pisica Siberiană,conexiunea cu stăpânii săi este foarte importantă,motiv pentru care nu concepe să lipsească de la nicio activitate familială. Deşi ajunge să cântărească şi 12 kilograme,adoră să se cuibărească în braţele stăpânilor şi să fie mângâiată. Cu o blăniţă în trei straturi,felina este adaptată traiului în zone cu climat foarte rece,dar face faţă şi temperaturilor mai ridicate,caz în care năpârleşte foarte mult. Originile ei se pierd în negura vremii,în Rusia fiind cunoscută de mai bine de un mileniu. În trecut,era folosită pentru prinderea rozătoarelor,datorită abilităţilor de vânător,dar foarte probabil că nici astăzi nu rămâne indiferentă în prezenţa unui şoricel sau şobolan.

Ragdoll,păpuşa cu ochi albaştri

În traducere „păpuşa de cârpă“,felina este adorată de majoritatea iubitorilor de animale. Cu ochii mari,de un albastru fascinant,şi blăniţă bicoloră sau tricoloră,afectuoasele Ragdoll îşi duc traiul,în general,în braţele stăpânilor,făcând să pară puţine cele 6-10 kilograme ale lor. Este o rasă obţinută în anii 1960,în California. Blănoasele nu au cum să nu te cucerească:pentru că sunt foarte blânde şi docile,Ragdoll sunt pisici de apartament,având nevoie de protecţia stăpânilor mult mai mult decât suratele lor din alte rase.

Savannah,sălbatica îmblânzită

Savannah e rezultatul încrucişării dintre o pisică sălbatică,servalul (originară din Africa) şi una domestică,siameza. La maturitate,atinge o greutate de 11 kilograme. În ciuda dimensiunii sale,felina cu aspect exotic pare suplă,datorită corpului subţire şi a picioarelor lungi. Blana scurtă şi deasă este aurie sau argintie,cu pete de culoare închisă. Este genul de pisică ce se căţărată pe dulap,pe perdele sau pe uşă,fiind foarte curioasă şi activă. Dacă nu primeşte atenţia care consideră că i se cuvine,găseşte singură metode de a scăpa de plictiseală...



Recente

detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg